NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cunoscuţii fetiţei carbonizate în casa preotului din Todireşti:”Dumnezeu a mai luat un înger!”

Tragedia de la Todireşti, unde o fetiţă a murit carbonizată, a îngrozit mii de oameni. Sâmbătă, după amiază, a fost o zi fatidică pentru Elena-Claudia de doar 7 ani, care îşi trăia fericită copilăria.

 

 

  

Aceasta era elevă în clasa I, la Şcoala Primară nr.2 din Todireşti. Făcea parte dintr-o familie cu patru fraţi, şi era un copil cuminte, căruia îi plăcea la şcoală. De altfel, pe pagina de Facebook a şcolii din Todireşti a fost postat un mesaj sfâşietor la adresa “gândăcelului”, cum îi spuneau cadrele didactice.

Autorităţile locale sunt în alertă, la fel şi localnicii din Todireşti care s-au adunat îngroziţi la casa părintelui din localitate. Cu toţii încearcă să ajute familia îndurerată.

De cealaltă parte, şi familia părintelui Ionuţ Dascălu, în locuinţa căruia s-a petrecut tragedia, este în stare de şoc. Părintele Protopop al Paşcaniului, Pavel Postolachi a declarat că va merge în Todireşti, pentru a sprijini cele două familii. Durerea este nemărginită pentru toţi cei implicaţi.

Ancheta pentru stabilirea circumstanţelor în care a murit copila de 7 ani, este în continuă desfăşurare. Până la această dată, pompierii nu au reuşit să stabilească cauza probabilă a incendiului.

Amintim faptul că sâmbătă, o fetiţă de doar 7 ani a murit carbonizată fiind surprinsă de un incendiu izbucnit la o centrală termică. Copila se afla împreună cu sora ei, care a reuşit să scape nevătămată.

Cele două mergeau să verifice focul din centrala termică  a locuinţei părintelui Ionuţ Dascălu, care slujeşte în  Todireşti. În 2016, acesta a preluat Parohia II Todirești de la biserica veche. El a fost repartizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Preotul are 35 de ani, este căsătorit și are doi copii. 

 

 

Advertisements

Related posts

Români, între frica de virus şi frica de sărăcie. Primul tren cu muncitori sezonieri români a plecat spre Austria

Redacția

ECHINOCŢIU DE TOAMNĂ 2017. Ziua este egală cu noaptea vineri, 22 septembrie. Când se schimbă ORA

Redacția

ÎPS Teofan va oficia Sfânta Liturghie din deschiderea evenimentului”Tânărul pășcănean”!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site