NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

In judetul Iasi sunt cateva artere care nu vor vedea niciodata asfalt

Chiar daca autoritatile judetene au lansat proiecte de zeci de milioane de euro privind modernizarea drumurilor, mii de persoane se vad nevoite in continuare sa circule pe drumuri de pamant.

In Iasi sunt in acest moment 53 de drumuri judetene cu o lungime de 1.035,372 kilometri, toate date in folosinta inca din 1968. Cu toate acestea, de atunci si pana in prezent cateva zeci de kilometri de drum nu au fost nici pana in prezent reabilitate.

Este vorba de cateva sectoare de drumuri judetene de pamant, artere care nu vor fi niciodata incluse in vreun program de modernizare. Este vorba de artere precum DJ 207 A limita judetului Neamt – Stornesti, DJ 208 F Tatarusi – Iorcani – limita judetului Suceava, DJ 208 G: Movileni – Crivesti – DN 28, DJ 208 O Cozmesti – Ciohorani, DJ 244 F Pietris – Mosna, DJ 248 D Paun – Tomesti, DJ 246 Cuza Voda – Tungujei, DJ 249 Sculeni – Bosia – Gorban, DJ 281 B Arama – Borosoaia, DJ 281 D Ceplenita – Pietrosica si DJ 282 B Spineni – Traian. Toate aceste artere sunt drumuri de pamant si nu vor fi incluse in masterplanul de modernizare initiat de Directia Judeteana de Drumuri pentru ca nu sunt circulate si ar putea fi chiar trecute la drumuri comunale.

  

“Întrucât unele tronsoane de drumuri judetene sunt folosite în exclusivitate de riveranii ce au terenuri agricole în zona, iar traficul rutier este foarte restrâns, în ultima perioada nu s-a intervenit cu lucrari de întretinere, respectiv de pietruire, pe aceste artere. Sectoarele de drumuri judetene in cauza cumuleaza o lungime de 75 kilometri si sunt drumuri de pamânt”, au mentionat reprezentantii Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.

Advertisements

Chiar daca in Iasi mai sunt zeci de kilometri de drumuri de pamant, autoritatile au demarat un proiect pentru modernizarea unei retele mai ample. Acest lucru a starnit deja o disputa intre PSD si PNL, partide din Consiliul Judetean Iasi, care isi disputa paternitatea proiectului.

Banii pe care Comisia Europeana ar urma sa-i verse in conturile judetului Iasi pentru modernizarea Aeroportului International vor fi completati cu fonduri contractate dintr-un credit. Initial, in proiectul CJ, drumurile luate in calcul erau prinse in masterplanul de transport judetean, fiind cuprinse in reteaua celor peste o mie de kilometri de drumuri din judet. Numai ca PSD a initiat un alt proiect de hotarare prin care a cerut ca toate drumurile din judet sa fie refacute. PSD vrea contractarea unui credit de circa 25 milioane euro, care sa se adauge la alte 25 milioane euro provenite din proiectul modernizarii aeroportului. Cu acesti bani s-ar demara lucrarile de modernizare a drumurilor. Decizia urmeaza a fi dezbatuta in viitoarea sedinta a plenului Consiliului Judetean Iasi.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ce nu apare în raportul elogios al Comisiei Europene despre cât de pregătită este România să intre în Schengen: Două scannere de verificare în tot Portul Constanța/ Un avion de contrabandă intră ilegal în România, iar Armata nu-l vede / Sistemele video pică fix când două tone de cocaină intră în țară

Redacția

S-a cules porumbul de pe terenul Primăriei, de la serele Blăgești, ocupat prin interpuși de primarul Pantazi

Răzvan Grecu

1 august: jumătate de vacanță s-a dus, iar autoritățile locale nu au reușit să refacă locurile de joacă!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site