NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria comunei Sirețel asfaltează drumurile din localitate! Contractul este de 550.000 de euro

Mai multe drumuri din comuna Sirețel, județul Iași, vor fi reabilitate. Este ultima etapă din cadrul programului de reabilitare. Licitația este programată pentru finalul lunii septembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Noi investiții sunt anunțate în comuna Sirețel, județul Iași. Pe data de 24.09.2021 este programată licitația pentru asfaltarea drumurilor din localitate. Prevederea bugetară este de 2.790.632 lei fără TVA, aproape 550.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Modernizarea drumurilor din comuna Sirețel, pe o lungime totală de 1.965 ml cuprinde sistematizarea traseului și realizarea unei structuri rutiere conform clasei tehnice V. Lucrările urmăresc sporirea capacității portante și a îmbunătățirii elementelor geometrice pentru străzile avute în vedere. Se vor executa lucrări de modernizare a străzilor rămase nemodernizate în urma proiectului inițial, respectiv: drum comunal DC 1214 de la km 0+000 la km 1 + 025, drum comunal DC 146 – tronson 1 de la km 0 +060 la km 0+610, drum comunal DC 146 – tronson 2 de la km 0+000 la km 0+390, execuția gabioane amonte și aval podeț C2 de pe drumul comunal DC 146 – tronson3, recent modernizat”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Sirețel are în vedere îmbunătățirea infrastructurii

Firma de construcții care va câștiga licitația trebuie să realizeze lucrările în termen de maximum 12 luni.

  

„Investițiile în modernizarea acestei infrastructuri auto vor contribui la îmbunătățirea gradului de acces al populației aflate în zona supusă modernizării, precum și al accesului către locații speciale, ca centre rezidențiale, așezăminte de cult, atracții turistice, stimularea transportului public de călători și marfă, prin diminuarea folosirii autoturismelor proprii, lucru ce duce la scăderea gradului de poluare în zonă; punerea în valoare și creșterea potențialului economic și social al comunei, precum și al arealului adiacent, prin atragerea de investitori, în prezent descurajați de starea deplorabilă a drumului aflat în curs de modernizare”, se mai arată documentația procedurii.

bzi.ro

Advertisements

Related posts

Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Iordache Cantacuzino”, un pericol pentru elevi

Irina Gherasim

Meteo: România se topește la 40 de grade. Când vin ploile

Redacția

Traseul drumului de mare viteză dintre Paşcani şi Ploieşti. Va fi autostradă sau drum rapid?

Redacția
Încarcă...