RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

S-a înfiinţat „Asociaţia Pă­rinţi pentru Ora de Religie“. În Iași are deja 300 membri

La începutul acestei săptămâni, la nivelul judeţului Iaşi, a fost constituită Asociaţia Pă­rinţi pentru Ora de Religie – APOR.

 

  

La o în­tâlnire constitutivă au participat aproximativ 300 de părinţi care susţin predarea religiei în şcoli şi a fost votat ca preşedinte Puiu Ioniţă, cadru didactic la Facultatea de Litere a Uni­versităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Aceştia au precizat că vor milita pentru pre­darea religiei în şcoli, aceasta fiind „inima unei culturi“. Ca planuri de viitor ale aso­ciaţiei se numără şi crearea de filiale în mai multe şcoli pentru a suna o mobilizare gene­rală de a duce la timp cererile pentru îns­crierea copiilor la orele de religie, „astfel încât religia să rămână un obiect de studiu important în formarea caracterului“, au precizat reprezentanţii organizaţiei.

O iniţiativă destinată pentru promovarea înscrierii copiilor la orele de religie este organizată şi de către Episcopia Romano-Catolică din Iaşi, care explică într-un material amplu pe portalul de internet unde îşi anunţă evenimentele cum trebuie completate formularele respective, de unde pot fi descărcate şi care sunt termenele limită. Cererile de acest tip trebuie duse la unităţile de învăţământ până pe 6 martie 2015, iar tinerii catolici trebuie să completeze în dreptul cultului „Biserica Romano-Catolică“.

„Biserica este întotdeauna preocupată de formarea persoanei umane în integritatea sa şi aminteşte mereu importanţa acestei formări, în particular în ce priveşte dimensiunea religioasă şi spirituală“, au precizat reprezentanţii ERCIS, precizând că părinţii au „dreptul şi obligaţia morală“ de a alege pentru copiii lor o educaţie conformă cu „propriile principii religioase şi morale“.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Rezultatele concursului județean de Matematică „Nicu Șerban” (DOC)

Oana Cordoneanu

Inspectoratele școlare au stabilit perioada în care vor lua elevii vacanță în luna februarie

Redacția

Elevii de la Colegiul “Sadoveanu” vor planta copaci pe raza localității Sirețel, în luna plantării arborilor

Redacția
Încarcă...