NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iluminatul trecerilor de pietoni și pasarela peste calea ferată spre Lunca, două obiective pe care Primăria le ignoră. Cum comentați?

În municipiul Pașcani în ultimul an s-au petrecut trei evenimente rutiere soldate în două dintre cazuri cu rănirea gravă a unor persoane, iar într-unul din ele cu decesul unui pășcănean. Toate aceste evenimente s-au petrecut pe trecerile de pietoni, iar unul dintre motive este și modul în care acestea sunt iluminate pe timp de noapte. 

 

  

De fiecare dată când șefii Primăriei au fost chestionați  pe marginea acestui subiect singurul lucru primit

 au fost promisiuni. Ultima dintre acestea, aparține viceprimarului Vasile Axinte, și a fost făcută în data de 17 septembrie 2014, după un accident rutier petrecut pe strada Moldovei, soldat cu decesul unui fost învățător. Iată ce spunea atunci acesta:”S-au întâmplat după câte știu eu, două accidente mortale la trecerile de pietoni și ne-am propus ca la aceste zone să dublăm iluminatul și să schimbăm lămpile,  să punem lămpi cu descărcare în vapori de sodiu, acel iluminat mai puternic roșiatic ca să facă diferența de celălalt iluminat. Unde sunt prea mulți copaci vrem să facem un iluminat cu traversare peste stradă, deasupra trecerilor de pietoni. Urmează să facem un necesar și să trecem la acțiune“.

Din păcate de la acea dată și până în prezent nimic nu s-a schimbat, iar cel mai probabil astăzi după un alt eveniment tragic aceleași promisiuni vor fi făcute. Spunem asta deoarece nici primarul Dumitru Pantazi sau vicepriamrul Vasile Axinte nu au răspuns apelurilor noastre telefonice.

Un alt subiect rămas la stadiul de promisiune este cel cu privire la redeschiderea pasajului pietonal peste calea ferată înspre strada Unirii. Actualitatea Tv și Newspascani.com au tras nenumărate semnale de alarmă asupra pericolelor la care se expun oamenii care traversează liniile în zonă. Toate au fost în zadar, iar între timp numărul victimelor a crescut.

Primarul și toți ceilalți îndreptățiți să ia măsuri caută răspunsurile pe la alte instituții. NIci până la această dată cei din Primărie nu au habar în administrarea cui este pasarela.

Concluzia finală este una dureroasă. Probabil trebuie să crească numărul victimelor pentru ca instituția condusă de Dumitru Pantazi să ia măsurile care se impun.           

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Șeful ANPC declară război merelor din Polonia stropit cu imazalil

Redacția

22 de milioane de lei vrea Pintilie să acceseze pentru asfaltări prin programul „Anghel Saligny”! Vezi ce străzi sunt vizate să fie modernizate

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani va scoate la licitație un serviciu pentru toaletarea copacilor de înălțimi mari

Iulia Atodiresei

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site