RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Criza apei la Pașcani: Pintilie îi cere primarului Pantazi să cheme la discuții șefii ApaVital, cum s-a întâmplat pe “Aleea Plozilor” (VIDEO)

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, îl acuză de dezinteres și lipsă de implicare pe primarul municipiului, pe subiectul sistării furnizării apei. Într-o conferință de presă organizată astăzi, liderul formațiunii locale a susținut că Dumitru Pantazi discută cu șefii ApaVital doar când are interes.


Pintilie consideră că actualul primar ar trebui să fie mai implicat în rezolvarea problemelor întreruperilor de apă și să comunice mai mult cu cetățenii municipiului, cărora să le explice ce se întâmplă. Această comunicare poate fi realizată și ca urmare a datelor centralizate de funcționarii Primăriei din Serviciul de Monitorizare a Serviciilor Publice.

“Primarul este foarte pasiv în ceea ce privește această situație cu întreruperea apei potabile. Cred că ar trebui să facă mai mult, o simplă informare pe facebook nu este suficientă. ApaVital are propriile explicații, primarul este plătit de cetățeni să îi reprezinte”, a subliniat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.


Cei din PNL îi solicită primarului Pantazi să fie la fel de interesat de rezolvarea problemelor comunității locale, așa cum a fost și atunci când a convocat șefii ApaVital la o discuție, pentru a rezolva problema rețelei de apă pe strada Aleea Calea Iașului, cunoscută acum ca “Aleea Plozilor”.

  


“Când este interesat domnia sa de colaborarea cu cei de la ApaVital este prezent, se întâlnește cu șefii instituției și își pun la cale tot felul de investiții în orașul Pașcani, bune pentru cetăţeni, nimic de spus. De exemplu când a vrut să facă reabilitare de rețele pe Aleea Calea Iașului, s-a întâlnit cu cei de la ApaVital să găsească soluții pentru aceste investiții. În schimb acum când avem o problemă cu întreruperea apei potabile, dar mai ales ieri când am avut această situație tragică, ori când am avut-o altă dată, nu am văzut această abordare din partea domnului primar, în a colabora cu directorii, a se întâlni cu ei, să meargă să vadă despre ce este vorba. Ulterior să ni se comunice și nouă care sunt rezultatele acestor discuții. Concluzia este că atunci când Dumitru Pantazi are un interes este prezent și lucrurile se rezolvă repede, când Dumitru Pantazi nu are interes intrăm într-o stare de pasivitate”, a mai susținut Pintilie.


Cât privește lipsa apei din puțurile de captare și probabilitatea ca în viitor să se mai petreacă astfel de situații cei din PNL cer operatorului să realizeze lucrări de decolmatare și întreținere a zonelor de captare. De asemenea, consilierul local Claudiu Bodoașcă este de părere că operatorul ApaVital ar fi trebuit să cunoască această problemă, iar administrația locală să fie informată despre problemele ce pot pune în pericol furnizarea apei.


Municipiul Pașcani a rămas fără apă în multe situații din trecut, de când ApaVital operează la nivel local. Cauzele au ținut de avariile apărute pe rețeaua de alimentare cu apă.
Am încercat să aflăm poziția primarului Dumitru Pantazi pe marginea acestui subiect, dar nu a răspuns apelurilor telefonice.

Related posts

ApaVital mărește prețurile de la 1 iulie

Redacția

Concurs pentru postul de îngrijitor în cadrul Liceului Tehnologic ”Mihai Busuioc ”

Redacția

Pintilie a solicitat primarului să diminueze taxa de salubritate și impozitul pe proprietate pentru firmele închise din cauza stării de urgență

Răzvan Grecu
Încarcă...