NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ieșirea din ARSACIS, revocarea hotărârii de delegare a serviciului apă canal către ApaVital Iași și referendum pentru demiterea primarului Dumitru Pantazi sunt concluziile celor aproximativ 250 de pășcăneni prezenți la dezbaterea de la Casa de Cultură!

Aproximativ 250 de pășcăneni au răspuns invitației Actualitatea TV și NewsPascani.com și au participat la o dezbatere pe tema semnării noilor contracte cu operatorul ieșean de apă și canal ApaVital Iași.

Dacă inițial dezbaterea era programată în sala mică a Casei de Cultură, fiind așteptate cel mult 50 de persoane, evenimentul a fost mutat în sala de spectacole pentru ca să se poată desfășura în condiții optime.

Deși primarul Dumitru Pantazi a fost invitat, în scris, din timp, acesta a refuzat să vină și să explice pășcănenilor de ce trebuie să semneze contracte cu ApaVital în condiții defavorabile. Edilul șef a delegat-o pe Mihaela Cojocariu, de la Compartimentul de Îndrumare și Sprijinire Asociații Proprietari, să participe la această dezbatere, în timp ce reprezentanții ApaVital au refuzat invitația explicând că „întâlnirile de grup sunt neproductive și fără o finalitate concretă”.

Cei aproximativ 250 de pășcăneni prezenți în sală, președinți de Asociații de Proprietari și Locatari și cetățeni îngrijorați că de la 1 august vor rămâne fără apă, s-au arătat extrem de nemulțumiți de faptul că primarul Dumitru Pantazi ignoră această problemă și că refuză să se întâlnească cu ei.

Aceștia vor să atace în instanță hotărârile de Consiliu Local 71 și 72/2014 prin care municipiul Pașcani a aderat la ARSACIS și a delegat serviciul de apă canal către ApaVItal Iași pe motiv că ei nu au fost consultați, iar 19 consilieri locali și un primar nu pot hotărâ peste capetele lor.

Mai mult, cei din sală vor să se mobilizeze pentru a strânge semnături în vederea organizării unui referendum pentru demiterea primarului Dumitru Pantazi, în acest sens mai mulți dintre ei oferindu-se să se implice în strângerea semnăturilor necesare unui astfel de demers (n.r. 25% din numărul celor înscriși pe listele electorale permanente).

Mesajele pășcănenilor, întrebările transmise primarului Dumitru Pantazi și reprezentanților ApaVital Iași de către participanții la dezbatere vor putea fi urmărite, în această seară, pe Actualitatea TV și pe NewsPascani.com începând cu ora 20.00, atunci când va fi difuzată înregistrarea acestei întâlniri publice.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Scandal pe gunoaiele judeţului

Redacția

Aleşii locali cer un jurist ca să fie mai informaţi despre ce votează

Marius Parteni

Pretul iernii, mai scump de la o comuna la alta

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site