NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Deschise de Guvern, terasele rămân închise la Pașcani din cauza primarului Pantazi!

Industria HoReCa a fost afectată puternic de pandemia cauzată de SARS COV 2. De pe 1 iunie însă, conform deciziei Guvernului României, restaurantele au voie să reînceapă servirea clienților de terase amenajate în aer liber. Dincolo de regulile stricte de acces și de poziționare a acestora, măsura a fost primită bine de proprietarii de restaurante ce au terase.

La Pașcani însă situația este mult mai complicată, primarul Dumitru Pantazi părând a fi luat prin surprindere de venirea verii.  Asta deoarece municipalitatea nu a reușit să adopte până la această dată un regulament privind folosința domeniului public. Documentul a fost pus în dezbatere publică în data de 5 mai, iar propunerile și sugestiile au putut fi depuse până pe 20 mai, conform unui anunț de pe site-ul Primăriei municipiului Pașcani. 

De atunci și până acum au trecut două săptămâni și totuși primarul Dumitru Pantazi nu a considerat necesar ca acest proiect să fie discutat de urgență în Consiliul Local, deși în 21 mai a avut loc o ședință a legislativului local, iar proiectul ar fi putut fi pus suplimentar pe ordinea de zi.

Primăria a explicat printr-un răspuns oferit de purtătorul de cuvânt al instituției, Dana Ursuleasa, de ce regulamentul nu a fost supus încă votului aleșilor locali.

Advertisements
  

„De pe data de 5 mai a fost în dezbatere publica – PROIECTUL  DE HOTĂRÂRE privind regulamentul de utilizare temporară a terenurilor din proprietatea publică și privată a Municipiului Pașcani, aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Pașcani, județul Iași și modalitatea de încasare a tarifelor aferente. Persoanele interesate, asociațiile de afaceri, alte asociații legal constituite au avut ocazia să trimita în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, cu privire la proiectul de act normativ până pe data de 20.05.2020. În acest sens, a fost trimisă o singură recomandare. În conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003, privind transparența decizională în administraţia publică, republicată, pe data de 18 iunie se implineste termenul legal de 30 de zile lucratoare de când a fost pus în dezbatere și după această dată proiectul va fi supus spre aprobare în cadrul sedintei de consiliu local”, a susținut Dana Ursuleasa, purtător de cuvânt al Primăriei.

Advertisements

Toate informatiile privind regulamentul de utilizare temporară a terenurilor din proprietatea publică și privată a Municipiului Pașcani, aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Pașcani, județul Iași și modalitatea de încasare a tarifelor aferente le gasiti pe siteul primariapascani.ro.

În tot acest timp, cele câteva terase amplasate pe domeniul public stau închise deoarece contractele de închiriere sunt expirate, iar noua modalitate de ocupare a domeniului public nu este încă reglementată de Primăria municipiului Pașcani. Din această situație pierde toată lumea: localurile pentru că nu pot redeschide activitatea după două luni și jumătate, pășcănenii pentru că nu se pot relaxa la terase și municipalitatea pentru că nu încasează taxe sau chirii pe acele suprafețe de teren.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primăria Botoşani a pus gând rău iubitorilor de maidanezi: cine nu sterilizează şi nu înregistrează câinii pe care îi hrăneşte şi adăposteşte este bun de plată

Redacția

Guvernul a aprobat ocuparea a peste o mie de posturi vacante în instituţii publice locale

Redacția

Legea avertizorului de integritate a fost declarată constituțională, sesizarea USR a fost respinsă / Legea merge la promulgare (surse)

Redacția
Încarcă...