NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iași, Cluj, Timiș, Brașov, fără niciun pat ATI COVID / Situația locurilor la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID

Sâmbătă, în spitalele din România erau libere doar 12 paturi la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, fiind județe, precum Iași, Cluj, Timiș, Brașov, în care nu este disponibil niciun loc la ATI pentru persoanele infectate cu noul virus.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.251 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.195 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere 12 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București sunt avizate de DSP 265 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, iar la acest moment sunt 3 paturi libere.

  

Situație paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19, altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • București – 3
  • Constanța – 2
  • Galați – 1
  • Harghita – 2
  • Sibiu – 4

Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi dispo

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, depistate cu COVID-19

Redacția

Bilanț tragic al ultimelor două zile: 44 de accidente, 19 persoane decedate şi 33 grav rănite /Ministerul de Interne: Este foarte mult, este extrem de mult!

Redacția

Secretarul american al Apărării: Rusia nu poate bloca dorința Ucrainei de a adera la NATO. Rusia este cea care a început acest război şi Rusia este obstacolul care împiedică o soluţionare paşnică. Vom face tot posibilul pentru a sprijini Ucraina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site