NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Hopa Mitică cu prețul energiei termice!

Un proverb românesc spune așa: „Dă-i românului mintea cea de pe urmă”! Un alt proverb spune că „Măsori de șapte ori și tai odată”! Primul face referire la experiența pe care o dobândești după ce-ai făcut un lucru greșit, iar al doilea te avertizează că este mult mai sigur să calculezi o decizie de mai multe ori înainte de a o pune în aplicare.

 

Ieri reprezentanții Partidului Social Democrat din administrația publică au luat o decizie extrem de nepopulară: au majorat prețul la energie termică cu 134,23 de lei/Gcal! Actualul preț este de 265 de lei/Gcal, ceea ce face ca majorare să fie în procente de 50,65 %. Imens!

  

Cum la nivel național reprezentanții aceluiași partid se laudă că românii o duc mult mai bine datorită Programului de Gruvernare prin care s-au majorat pensiile și salariile, te întrebi dacă nu cumva PSD dă cu o mână și ia înapoi cu două? Gafa politică a fost sesizată de primarul Dumitru Pantazi imediat după votul prin care s-a decis majorarea prețului la energia termică. Atunci acesta a constatat că opoziția s-a abținut de la vot și a conștientizat că el și PSD vor deconta politic efectele acestei măsuri extrem de nepopulare.       

Trecând împreună cu viceprimarul Gabriela Nedelcu, pe lângă grupul de consilieri liberali, Dumitru Pantazi i-a transmis celei ce-l secondează în actul administrativ „Au jucat foarte bine politic liberalii”.

Advertisements

Mai apoi, a chemat televiziunea sa favorită pentru a acorda o declarație în exclusivitate prin care să anunțe populația că va reveni asupra măsurii de majorare a prețului deoarece aceasta a fost luată în mod „eronat”! Mai exact, pierderile tehnologice ar fi fost umflate în expertiza furnizată de RAGCL, iar el a descoperit acest lucru imediat după vot.

Astăzi, când a avut timp să primescă și televiziunea Actualitatea TV, care a fost caracterizată de administratorul Gică Zanet ca fiind independentă, primarul Dumitru Pantazi a spus că indiferent dacă liberalii votau și ei majorarea prețului, tot cerea o rediscutare și o diminuare a acestui tarif.

Eu însă nu cred o astfel de declarație și rămân la concluzia că dacă liberalii își asumau și ei creșterea prețului, acesta rămânea bătut în cuie, iar primarul Dumitru Pantazi nu ar mai fi identificat nicio eroare, deoarece politic decontau toți jucătorii, nu doar el și PSD.

 Îmi sprijin această concluzie pe următoarele date: expertiza depusă de RAGCL din care a reieșit noul preț este efectuată încă din anul 2015 și adusă la cunoștința primarului Dumitru Pantazi în 12 decembrie 2017, după ce în prealabil aceasta fusese depusă și la ANRSC. Timp berechet pentru un edil cu chef de muncă să constate erorile clamate imediat după votul din Consiliul Local.

Mai mult, memoriul tehnic prin care RAGCL a solicitat majorarea prețului a fost depus la finalul anului trecut, iar asupra lui și a proiectului de hotărâre privind majorarea prețului la energia termică, s-au pronunțat, fără a identifica erori sau ilegalități, funcționari ai Primăriei municipiului Pașcani.

Advertisements

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această majorare a prețului la energia termică, însă cinismul politic al lui Dumitru Pantazi ar trebui să-i înfioare pe acei ce speră, încă, vreo urmă de umanitate și compasiune de la el.

Celor două proverbe de mai sus se cuvine a li se adăuga, în încheiere, ca mesaj pentru primarul Dumitru Pantazi, un al treilea: „Mincinoșii încep prin a-i înșela pe alții, dar sfârșesc înșelându-se pe ei înșiși”!

Advertisements
Advertisements

Related posts

Dezbaterea organizată de Actualitatea TV l-a interesat pe candidatul PSD

Marius Parteni

Nu ucideți acest început!

Marius Parteni

Andrada Voicu: “Trebuie să ne ajutăm unii pe alții. La final vom plânge de fericire!”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site