RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Zanet face sesizare la DNA, iar Cojocaru o dă pe post! Cât de comod când te plătește cineva să fii trompetă!

Cojocaru de la TV Bit urlă că Actualitatea TV a luat în perioada 2008-2012 suma de 130.000 de lei de la Primăria municipiului Pașcani pentru publicare de anunțuri și hotărâri de Consiliu Local. La un calcul matematic reiese că am încasat, în medie lunar suma de 2.700 de lei. Nu era necesară sacoșa, așa cum nici banii scoși de Cătălin Cojocaru prin caseria Primăriei nu au avut nevoie de pungă.

 

Toată prestarea de servicii este în ordine din punctul meu de vedere, mai ales că toată presa prestează astfel de activități pentru primării. Mai mult, Actualitatea Pășcăneană, cum se chema ediția tipărită a NewsPascani.com, a dat cel mai mic preț de pe piață la acea vreme. De altfel, chiar în mandatului lui Dumitru Pantazi am participat la o selecție de oferte și am licitat același preț, însă din cauză că Bit TV a oferit un preț dublu, procedura a fost anulată sub pretextul că ofertele nu puteau fi comparate.

  

Vezi documente aici

Deși ambele televiziuni au făcut oferte valabile până la finalul anului 2013, Primăria a cumpărat de unde a vrut, nu după prețul cel mai mic. Ăsta caz de DNA, nu frustrările lui Gică Zanet. Dar revin și la denunțător imediat.

Cătălin Cojocaru, prin Bit TV a încasat de la Primărie în mandatul 2012-2016 suma de 65.000 de lei. Adică jumătate cât Actualitatea TV în 2008-2012, însă nu a publicat hotărârile de Consiliu Local pe print în tiraj de 1500-3000 de exemplare cum făceam noi și nici pe videotextul televiziunii sau pe site-ul său. Practic a încasat acești bani fără să presteze nimic.

Și motivez. În 2012, luna noiembrie Cătălin Cojocaru m-a rugat să-l însoțesc împreună cu Marius Parteni că face el rost de bani de la primar să plătim taxa de 600 de euro pusă de RCS RDS. Discuția a fost fabuloasă. Practic i-a dictat primarului să ne dea acei bani, fără contract și licitație, ambelor televiziuni ca să ne retransmitem pe RCS RDS. Suma 3.600 de lei pe lună. Mai mult decât media pe care o încasam legal în perioada 2008-2012. Iar culmea, acum pe vremea lui Pantazi, la solicitatea lui Cojocaru, nu trebuia să facem decât ce deja făceam, adică să filmăm ședințele de Consiliu Local. Din nou, un caz de DNA, zic și eu că tot e la modă.

Cum primarul nu s-a mai riscat să dea bani, așa fără selecție de ofertă, în 2013 se face acea procedură despre care am explicat că s-a anulat pentru că am ieșit noi câștigători. Cojocaru nu se lasă și trimite o solicitare prin care îi cere primarului Dumitru Pantazi să inițieze un proiect de hotărâre prin care televiziunea sa fie subvenționată de la bugetul local ca să fie recepționată și pe RCS RDS.

Cum la acea vreme era secretar Mircea Zuzan și jurist Lucian Cojocaru, care au avizat negativ o astfel de gogomănie, cei doi au devenit ținta unui linșaj mediatic la Bit TV.

Vezi aici DOC

Trebuie să mai spun că și pe vremea lui Dumitru Pantazi, Actualitatea TV a încasat în jur de 36.000 de lei de la Primărie, urmând exact aceleași proceduri din 2008-2012: factură, chitanță și ridicare numerar din caserie. Tot cu sacoșa. Asta nu ne-a împiedicat, însă, să ne facem corect meseria.

Atât de corect, încât denunțătorul Gică Zanet alerga cu banii pe holurile Primăriei să ne îmbuneze. Și atunci, ca și acum, am refuzat să scriem pe bani. În schimb, Cătălin Cojocaru o face. A devenit instrumentul de propagandă al primarului Dumitru Pantazi.

Nu a explicat niciodată cum de în anii 2000 încasa prin firma sa MoldoPress SRL, pe care a băgat-o în faliment țepuind statul cu 65.000 de lei, sume fabuloase de la RAGCL. 20.000.000 de lei vechi atunci echivalau cu 25 de salarii minime pe economie. Aia da sacoșă de bani, pentru o păginuță de ziar. La vremea aceea, un apartament în Pașcani era 80.000.000 de lei vechi, iar Cojocaru a luat suma asta de la RAGCL în 15 luni.

Cât despre DNA, sesizarea a fost făcută de Gică Zanet în anul 2015, din câte se pare, iar acest lucru ne-a fost adus la cunoștință de către viceprimarul Vasile Axinte. Până acum nu ne-a întrebat nimeni nimic și bănuiesc că nici nu o să fim întrebați. Zanet s-a răzbunat pe noi că am avut curajul să scriem de dosarul AgroComplex Lunca Pașcani SA în care primarul Dumitru Pantazi era acuzat de fapte de corupție. Oricum un mare curaj să dai la presă astfel de acte, când cercetarea penală este în curs. Poți fi acuzat oricând de favorizarea infractorului sau obstrucționarea justiției. Asta dacă nu cumva cazul a fost clasat și atunci îmi explic mișcarea.

Related posts

Îngrijorător de multă ură, domnule Olariu! Soția și copiii sunt mândri de dumneavoastră?!

Răzvan Grecu

Pantazi, ziariștii și destinul României: „Din cauza voastră a ajuns țara în halul ăsta”!

Marius Parteni

Nu trebuie să moară niciun bătrân pentru ca PFA Cojocaru să-și ia banul!

Răzvan Grecu
Încarcă...