NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Hinduismul este cea mai veche religie practicată și în prezent

Această religie a apărut aproximativ acum 3000 de ani, iar la baza ei sunt cărțile sacre numite Vedda.  Hinduism-ul este reprezentat de credința în Brahman, ființă absolută, impersonală, creatoare a Universului.

  

 

Brahmanul este Sinele suprem, fiind mai bine descris ca realitate infinită, omniprezentă, omnipotentă, incorporală, transcedentă, conștiință infinită și fericire infinită.
Conform Veda, Brahman există dintotdeauna și va exista în veci. El este în toate lucrurile dar transcende toate lucrurile, el este sursa divină a întregii Vieți. Este absolutul divin: toți zeii religiei hinduse nu sunt decât fațete și încarnări ale lui Brahman.

Hinduismul a apărut pe parcursul mileniului al doilea precreștin, în jurul anului 1500 i.Hr., fiind fondat de casta brahmanilor, formată din preoți. Potrivit credinței hinduse, casta reprezintă un atribut înnăscut, fără de care un om nu-și poate găsi locul în societate și nu se poate căsători.
Chiar și în prezent, brahmanii sunt singurii hinduși care au dreptul de a citi din Vede imnurile, versetele, incantațiile și tratatele ce datează din perioada invaziilor ariene și care sunt fundamentul învățăturilor hinduse.

Cel mai concentrat număr de adepţi se află în India unde hinduşii deţin 83% dintr-o populaţie de 700 milioane dar are şi adepţi în ţările de cultură indiană sau influenţate de această cultură ca Sri-Lanka, Indonezia – mai precis insula Bali, Malaesia, Singapore, insulele Fiji şi Mauritius.
Hinduşi mai sînt în insula Reunion, în Madagascar, Africa de Sud, Caraibe, Surinam şi Trinidad.

Sursa: Stiati-ca-epistole.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Obiceiurile de iarnă româneşti au origine dacică: dansuri ritualice închinate ursului sacru, animalelor totemice şi strămoşului mitic numit Crăciun

Redacția

Gabriel Oprea, chemat în Parlament pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină

Redacția

Statul prelungit la birou, o bombă cu ceas. Cum reduce programul infernal de la serviciu speranţa de viaţă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site