RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Heci: Camioane împotmolite din cauza ninsorii de noaptea trecută în judeţul Iaşi

Ninsoarea de ieri i-a scos pe drumari din casă. După primirea unei avertizări meteo, utilajele de deszăpezire ale Di­recţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) au fost scoase la stradă.

Ninsorile au cuprins, începând cu ora 18, întreg judeţul. Temperatura relativ ridicată nu a permis depunerea zăpezii în straturi groase pe carosabil, dar a favorizat apariţia poleiului. Un număr de 17 sărăriţe au fost trimise pe trasee, pentru a arunca material antiderapant.

Totuşi, un tir a derapat la Bordea, pe drumul Iaşi-Vaslui, înfigându-se într-un şanţ. Alte camioane nu au mai reuşit să urce panta de la Heci-Lespezi, în ajutorul lor fiind trimise două sărăriţe. „Acestea au terminat materialul antiderapant până să ajungă la camioane şi au trebuit să se întoarcă la baze pentru reaprovizionare. Până acum însă, nu am avut incidente deosebite. Dacă nu bate vântul, va fi bine. Acum mă aflu la Todirel, spre Vaslui şi ninge zdravăn. De fapt, nu ninge, mai mult curge zăpada, că vizibilitatea e aproape zero“, a spus aseară, în jurul orei 21, directorul DJADP, Daniel Minciună. Pentru ziua de azi, meteorologii au prognozat precipitaţii relativ reduse cantitativ, dar însoţite de rafale de vânt de până la 50-60 km/h.

  

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Audiențele de joi au fost reprogramate la altă oră!

Iulia Huțanu

Medicamentele ce se vând fără rețetă vor putea fi comandate online. Cum se va face livrarea

Redacția

A cincea „Săgeată Albastră” cu revizie capitală a ieșit de pe porțile Electroputere VFU Pașcani

Redacția
Încarcă...