NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Habarnism administrativ: Gică Zanet dezinformează consilierii și cetățenii, pe marginea singurului proiect implementat la Pașcani!

Gică Zanet, administratorul public al municipiului Pașcani, dezinformează consilierii locali și cetățenii! Acesta a făcut ieri o declarație total eronată, pe marginea modului de implementare a singurului proiect european, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, de care a beneficiat municipiul în ultimii 9 ani.

Din dorința de a face uitate promisiunile primarului Dumitru Pantazi din anul 2016, pe marginea modernizării rețelelor de apă și canalizare, administratorul public Gică Zanet a încercat să mute atenția pe un proiect demarat de administrația condusă de Grigore Crăciunescu. Vorbim despre Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

„Vreau să răspund domnului consilier Pintilie. În 2007 era foarte aprope de domnul primar Crăciunescu când au semnat programul PIDU, pentru implementarea celor patru proiecte la nivel de Pașcani. Abia în 2012 când am venit noi am apucat să facem licitațiile, deci după cinci ani, și abia în 2015 am terminat de implementat acest proiect. Asta este durata de implementare a proiectelor europene! Nu putem să le facem de pe o zi pe alta”, a suținut Gică Zanet.

În realitate, contractul de finanțare a acestui proiect european a fost aprobat în iulie 2011. Lucrările de investiție au fost finalizate în mai puțin de patru ani de zile. Marius Pintilie, consilier local, a ținut să îi atragă atenția administratorului public, că nu era în PNL la momentul acelui an.

  

„Să fim preciși. În 2007 nu eram apropiat de Grigore Crăciunescu, eu sunt membru PNL din 2008! Doar așa, să înțelegeți dumneavostră, scuzele ce le adresați, cu privire la timpul de implementare a unui proiect, le au și alte persoane. Sunt de neacceptat”, a subliniat Marius Pintilie.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană de care a beneficiat municipiul nostru, este singurul proiect european accesat și implementat după 2008 și până în prezent. Valoarea lui a fost de 28 milioane lei, iar contribuția administrației de 1,9 milioane lei.   

Advertisements

Related posts

Lucrările la panta Mârzasca – în cel mai important stadiu. Constructorul se află în impas

Ema Roman

Se montează gazon în mai multe zone din municipiu

Irina Gherasim

ADR Piatra Neamț explică stadiul cererii de finanțare depusă pentru modernizarea Palatului Cantacuzino

Marius Parteni
Încarcă...