RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Service-ul lui Olariu a funcționat ilegal ani de zile! Pantazi nu l-a amendat și l-a pus în legalitate în ultimele zile de primar! (DOC)

Service-ul auto administrat de societatea comercială Sorex Service SRL, ce îi aparține consilierului local Sorin Olariu, a funcționat fără acord teritorial de funcționare mai mulți ani la rând. Conform unui răspuns oferit de Primăria Municipiului Pașcani, la o solicitare a NewsPascani.com, în perioada ianuarie 2015 – septembrie 2020 această societate a prestat activități de întreținere și repararea autovehiculelor fără ca acestea să fie autorizate de funcționarii administrației locale.

Pentru a obține un astfel de acord teritorial de funcționare, solicitantul trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acestea sunt reglementate prin OG 99/2000 și prin două hotărâri de Consiliu Local aprobate în anii 2014 și 2015. Regulile nu sunt foarte dure, însă în cazul societății patronate de Sorin Olariu s-au dovedit a fi greu de îndeplinit.

Olariu redus la tăcere în 2017!

Această situație l-a făcut vulnerabil din punct de vedere politic, pentru că în anul 2016 acesta intrase în Consiliul Local și făcuse alianță în opoziție cu PNL. Din această postură, Olariu a avut o atitudine critică față de fostul primar Dumitru Pantazi și colegii săi din PSD.

  

La un an distanță, în 2017 această atitudine s-a schimbat, iar Olariu a întors armele împotriva celor cu care nu demult se afla în aceeași echipă. Această schimbare bruscă de orientare politică a stârnit multe întrebări cu privire la motivul real pentru care consilierul Sorin Olariu părăsise opoziția pentru a se alătura puterii.

Ieri l-am întrebat pe Sorin Olariu dacă părăsirea în anul 2017 a alianței cu PNL a avut legătură cu faptul că service-ul auto pe care-l administrează nu avea acord teritorial de funcționare și că astfel risca să fie amendat de către fostul primar Dumitru Pantazi sau chiar să-i fie închis, în conformitate cu prevederile legale, însă acesta a refuzat să răspundă.

O altă situație în care se afla sevice-ul lui Sorin Olariu pe vremea când era în opoziție îl vulnerabiliza pe acesta. Societatea acestuia funcționa într-o clădire care apărea în anul 2015, într-o autorizație de construire drept garaj cu etaj, astfel că activitatea de service auto nu putea fi autorizată de către Primărie.

După ce a ieșit din alianța cu PNL și a trecut în tabăra primarului Dumitru Pantazi, Olariu a rezolvat și această situație, cumva. A scos o nouă autorizație de construire pentru o hală în curtea imobilului în care locuiește. Cum însă regulamentul local de urbanism interzicea activitățile de service auto în acea zonă, Primăria i-a trecut în autorizația de construire că în hală se vor face activități de producție și servicii.

Cu un primar care nu-i amenda service-ul auto neautorizat și cu autorizație de construire nouă, consilierul Sorin Olariu și-a continuat activitatea politică din Consiliu Local fiind extrem de critic, de data aceasta la oponenții politici ai lui Dumitru Pantazi.

Pus în legalitate pe ultima sută de metri!

În 27 septembrie anul trecut, pășcănenii au decis să schimbe primarul, alegând în locul social democratului Dumitru Pantazi, pe liberalul Marius Pintilie. Sorin Olariu a fost ales la limită consilier local, însă gândul său era tot la cum să-și protejeze afacerea.

Astfel, la 3 zile după alegerile locale, profitând de faptul că noul primar urma să fie investit în 30 de zile, a solicitat, pe 1 octombrie 2020, lui Dumitru Pantazi, încă primar la acea dată, eliberarea unui acord teritorial de funcționare pentru service-ul său auto. Solicitarea i-a fost aprobată în câteva zile de primarul aflat pe ultima sută de metri de mandat, cu toate că aceasta nu era însoțită de documentele prevăzute de lege.

Mai exact, autorizațiile de construire ale spațiilor pentru care a solicitat acordul de funționare. Cum unul dintre acestea era în acte un garaj cu etaj, iar hala era pentru producție și servicii, în spatele solicitării Olariu a atașat un contract de comodat și certificatul fiscal al societății. În contractul de comodat încheiat între soții Olariu și firma lor, Sorex Service SRL, spațiile în suprafață de 199 de metri pătrați figurează, în fals, ca atelier reparații auto.

Mai mult, hala de producție și servicii pentru care Sorin Olariu a obținut autorizație de construire în septembrie 2019 nu avea în octombrie 2020 semnată recepția finală a lucrărilor, acest lucru întâmplându-se câteva luni mai târziu, în 11 februarie 2021, astfel că aceasta nu putea să facă obiectul unui contract de comodat sau a unui acord teritorial de funcționare.

Sorin Olariu nu a dorit să discute aceste aspecte cu jurnaliștii NewsPascani.com atunci când a fost contactat în vederea documentării acestui articol, preferând să adreseze jigniri jurnaliștilor în spațiul public, fără a mai aștepta publicarea materialului de presă.

Vezi documente.

Related posts

Moldova va schimba din ianuarie 2024 codul aeroportului Chișinău, trecând de la ortografia rusă la cea română

Redacția

Operatorii stațiilor de transfer din Ruginoasa, Bălțați și Hârlău au fost anunțați astăzi de CJ Iași

Redacția

Ședință ordinară de CL joi, 31 octombrie. Vezi ordinea de zi

Redacția
Încarcă...