RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

S-A DECIS! E OFICIAL! Incepand de ASTAZI, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, noul ministru al Justitiei din Romania

 Informatia in EXCLUSIVITATE, oferita inca de ieri (21 februarie, 2017 – n.r.) de cotidianul BUNå ZIUA IASI – BZI, legata de faptul ca prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi a fost desemnat, oficial, noul ministru al Justitiei in Guvernul Grindeanu.

 

S-a confirmat! Concret, astazi (22 februarie – n.r.), de la ora 12:00, fostul decan al Facultatii de Drept de la Cuza si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei, respectiv membru în Comisia de la Venetia, va ocupa unul dintre cele mai importante portofolii din cadrul Executivului.

  

Numire extrem de valoroasa pentru intreg mediul academic si intelectual iesean! Astfel, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi a fost desemnat, oficial, noul ministru al Justitiei in Guvernul Grindeanu. S-a confirmat! Concret, astazi (22 februarie, 2017 – n.r.), de la ora 12:00, fostul decan al Facultatii de Drept de la Cuza si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), respectiv actual membru în Comisia de la Venetia, va ocupa unul dintre cele mai importante portofolii din cadrul Executivului Romaniei. 


“Au fost o serie de discutii, purtate in ultimele zile, de catre domnul rector Toader, inclusiv cu prim-ministrul Sorin Grindeanu! Acesta, ca urmare a faptului ca a primit asigurari ca va fi sutinut intr-o reala reforma pe segmentul sensibil al Justitiei din Romania, a acceptat noua postura. El va fi prezentat oficial, maine (astazi, de la ora 12:00 -n.r.) de catre premier. Conform legii, prof. univ. dr. Tudorel Toader se va autosuspenda din functia de rector al Universitatii Cuza pentru intervalul in care va fi ministru al Justitiei si va delega toate atributiile catre unul din prorectorii din noua sa echipa…!”, au dezvaluit, in exclusivitate pentru BZI, surse din cadrul Guvernului Romaniei. 
Cel mai probabil, prof. univ. dr. Mihaela Onofrei actual prorector pentru activitati studentesti si parteneriate cu mediul economic si sectorul public al UAIC va fi delegat pe pozitia de rector interimar. Conform datelor din CV, prof. univ. dr. Tudorel Toader, are 57 de ani, domeniul sau ocupational fiind Justitia constitutionala, iar cel de specialitate fiind Dreptul.

Pe de alta parte, din 2003 are titlul de profesor universitar. In alta ordine de idei, acesta a devenit judecator al CCR din octombrie 2006 si pana in 2016, moment la care a fost ales de comunitatea academica cuzista pe pozitia de rector. In acelasi timp, este avocat în cadrul Baroului Iasi, din 1991 si pana in septembrie 2006, cand s-a suspendat pe durata mandatului de judecator constitutional. 

De asemenea, ajunge procuror la Procuratura locala Panciu, judetul Vrancea, din septembrie 1986 si pana in octombrie 1990. Ca experienta didactica, prof. univ. dr. Tudorel Toader a fost titular la disciplinele: Criminologie, în perioada 1993 – 1996, Drept Penal Român. Partea speciala, din 1994 si pana prezent, Infractiunile prevazute în legile speciale, în perioada 1999 – 2011 si Drept penal european, din 2000 si pana in prezent. 

Sursa: bzi.ro

Related posts

Lista aleșilor verificați de ANI crește. Vizat este și liberalul Pintilie

Marius Parteni

Investiții în infrastructură în județul Iași

Redacția

Opt funcționari publici, promovați în grad

Irina Gherasim
Încarcă...