NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Gabriela Nedelcu despre investițiile întârziate în rețelele de apă:”Eu cred că ar trebui să felicitați ApaVital, pe domnul primar!”

La șase de ani de zile distanță de când operatorul ApaVital a preluat sistemul de alimentare cu apă și canalizare al municipiului, dar investițiile din fonduri europene nu au apărut încă, un reprezentant al administrației locale face declarații uluitoare.

În opinia acestuia, criticii ApaVital și ai primarului Dumitru Pantazi ar trebuie să le mulțumească acestora pentru eforturile depuse. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Consiliului Local, ce a avut loc joi, 21 mai, 2020.

„Felicit ApaVital pentru proiect. Parcursul unui proiect european este anevoios. Eu cred că ar trebui să felicitați ApaVital, pe domnul primar și pe cei care care au lucrat la acest proiect, pentru că iată, municipiul Pașcani, va beneficia de o asemenea investiție”, a subliniat vicepriamrul Gabriela Nedelcu.

Declarațiile acesteia au venit după întrebările opoziției, legate de întârzierea programului investițional.

  

Plăți cu mii de lei lunar, reprezentanții autorității publici locale, așteaptă, după cum se vede să fie felicitați pentru noi promisiuni, în condițiile în care și în campania din anul 2016 au venit în fața oamenilor din municipiu cu aceeași ofertă de investiții.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai programului european de extindere și modernizare a sistemului de apă și canalizare pe raza județului Iași, au fost aprobați ieri de consilierii locali. Valoarea proiectului depășește 500 de milioane de euro, cu TVA inclus, din care municipiul Pașcani va beneficia de 25 de milioane de euro pentru astfel de lucrări.

Lămuriri la subiect au fost date însă de Mihai Doruș, directorul general al ApaVital, care a explicat că implementarea unui astfel de proiect necesită tot felul de documentații atât administrative, cât și tehnice. Oficialul operatorului de apă-canal a estimat că lucrările vor începe cel mai probabil „la anul, pe vremea asta”.

În acest context, trebuie să ne amintim că operatorul ApaVital a promis în primă fază că investițiile din fonduri europene vor fi demarate din anul 2015, iar în campania electorală din anul 2016 primarul Dumitru Pantazi promitea că acestea vor fi terminate la finalul anului 2018.

Advertisements

Related posts

“Stadionul Nicolae Răţoi”, în atenţia consilierilor locali din Târgu Frumos

Teona Gherasim

Cum va fi vremea de Crăciun în Moldova

Redacția

Angajat al Primăriei Iaşi prins băut la volan cu o alcoolemie record. A încercat să fugă din sediul Poliţiei Rutiere

Redacția
Încarcă...