NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Grevă la Judecătoria Pașcani! Grefierii se alătură colegilor din țară

Pentru o oră, grefierii de la Judecătoria Pașcani și-au întrerupt astăzi activitatea și au ieșit în fața instituției, în semn de solidaritate față de colegii care protestează în întreaga țară.  Aceștia sunt nemulțumiți de inechităţile salariale şi de condiţiile de muncă.

 

Grefierii susţin că este vorba despre o decizie a CCR prin care salariile ar trebui aduse la acelaşi nivel pentru angajaţii din justiţie. Aceştia spun că hotărârea se pune în aplicare doar pentru magistraţi, nu şi pentru personalul auxiliar.

  

Practic, conform  deciziei CCR, salariile ar trebui să fie omogenizate și asta le-ar aduce la majoritatea dintre grefieri, o creștere salarială cotată la aproximativ 18 %.

Aceștia se plâng de faptul că deși prestează ore suplimentare din cauza aglomerării instanțelor, și evident a lipsei de personal, nu beneficiază de zile libere sau de ore suplimentare din partea statului.

“Noi, ca grefieri, avem interdicții de a desfășura orice altă activitate. Salariile noastre nu sunt așa cum crede lumea. Nu beneficiem de tichete de masă și de vacanță, orele de peste program nu sunt compensate cu zile libere, asta pentru că nu are cine să ne înlocuiască”, mai spun grefierii. 

Tot astăzi se solicită ca aplicarea Valorii Sectoriale de Referintă de 405 lei să se aplice şi grefierilor conform recomandării Consiliului Superior al Magistraturii din data de 26.01.2017. Grefierii sunt pregătiți să intre în grevă generală, dacă situația o va cere. 

Iată câteva dintre revendicări: elaborarea unui nou statut, pensie de serviciu fără limită de vârstă, suplimentarea schemelor de personal, dotarea instanțelor din punctul de vedere al resurselor materiale și al aparaturii tehnice, atribuțiile sporite ale grefierilor în raport de intrarea în vigoare a noilor coduri, adoptarea ROIJ fără consultarea grefierilor.

Advertisements

Related posts

„Femeia în Sărbătoare”! Concert cu Gabriel Dorobanțu în Târgu Frumos (VIDEO)

Teona Gherasim

Asociația “Șansa 2010” își premiază voluntarii

Ema Roman

Solstițiu de vară 2018, cea mai lungă zi din an. Ce trebuie să faci pentru a avea noroc tot restul anului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site