RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Grenadă defensivă descoperită la Brătești

În ultima perioadă, numărul obuzelor, grenadelor și a altor muniții de război descoperite în județul Iași a crescut. Ieri, opt bombe de aviație din cel de-al Doilea Război Mondial au fost găsite în timp ce se făceau săpături pentru construirea unei noi piste a Aeroportului Iași, însă treaba pirotehniștilor nu s-a oprit aici, ei au mai fost solicitați în alte două locații.

 

 Mai exact, în data de 04.09.2013, ora 15:40, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi a ridicat din pădurea Brăteşti din satul Brăteşti, comuna Stolniceni Prăjescu, o grenadă defensivă F-1. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Iași, Elena Covalschi grenada a fost descoperită de un localnic când efectua lucrări în zona Cantonului Silvic.

Advertisements
  

 Tot ieri, în jurul orei 14:10, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi a ridicat de pe un teren viran (carieră argilă) din satul Holm, oraşul Podu Iloaiei, două grenade antitanc, două tuburi proiectil calibru 100 mm şi trei cartuşe calibru 7,92 mm. Misiunea va continua şi astăzi, 05.09.2013.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Franţa: Un şofer român de TIR a salvat un alt șofer belarus gazat în cabină de indivizi înarmaţi cu săbii

Redacția

Pașcani: Minoră dispărută dintr-un centru de plasament, căutată de poliţişti

Redacția

Captură impresionantă a câinelui Vis, pe tura de noapte: “Contrabandişti, v-am promis: Voi nu mai scăpați de Vis!”

Redacția
Încarcă...