RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cireașa de pe tort în cazul spațiilor verzi din fața blocurilor amenajate de pășcăneni (GALERIE FOTO)


Voința
unor oameni și calitățile pe care aceștia le au se fac cel mai adesea cunoscute în lucrurile simple pe care le vedem în jurul nostru. Vorbim aici despre amenajarea spațiului verde din fața blocurilor unde locuiesc unii pășcăneni cu care putem spune că orașul se mândrește.

 

Vorbim aici de 2 locatari ai blocului F1, de pe strada Grădiniței, care cu fonduri și efort propriu au făcut din spațiul verde prezent la intrarea principală în clădire un loc în care frumusețea și bunul gust aproape că ating perfecțiunea. Ne referim la trandafirii și panseluțele plantate și îngrijite ireproșabil, la iarba îngrijită în spirit englezesc, la plantele agățătoare și elementele de decorațiune, precum fântâna unde ciripesc păsărele, ale căror triluri sunt declanșate de senzori pe bază de avertisment auditiv. Toate acestea laolaltă fac din blocul F1, situat în vecinătatea Primăriei, un adevărat paradis de relaxare nu doar pentru locatari, ci și pentru orice vizitator care are cunoștințe, rude sau prieteni în zonă.  

  

Din prea mult bun simț, oamenii care merită laurii acestei minunate realizări nici măcar n-au vrut să-și divulge numele, însă un reporter Actualitatea TV a stat de vorbă cu ei și a concluzionat faptul că munca acestora merită pe deplin mediatizată, tocmai pentru a încuraja și alți cetățeni să procedeze la fel.

Acest demers este așadar un imbold pentru locatarii acelor blocuri unde spațiul verde fie este lăsat la mila autorităților, de cele mai multe ori plin de gunoaie, fie locatarii de la parterul blocurilor au îngrădit locul începând să cultive cei câțiva metri pătrați cu zarzavaturi pentru consumul propriu. Menționăm că astfel de situații, omniprezente în orașul nostru, nu constitue premisele dezvoltării armonioase în raport cu spiritul civic european, ele discreditând imaginea pășcănenilor în ansamblul ei.  Cu toate acestea, noi credem că situația s-ar putea schimba pe viitor în bine, tocmai prin faptul că au început să apară aceste modele de bună practică.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Protest al angajaților INS în fața sediului PSD. Ministrul Muncii anunţă un comitet pentru implementarea Legii salarizării

Redacția

Pașcani, 2014: O femeie nu are curent electric și își luminează locuința cu lumânări

Răzvan Grecu

Pregătiri pentru asfaltări, în comuna Cristești! (video)

Carmen Bălăceanu
Încarcă...