NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

”Geto-Dacii din Moldova” au fost atracția târgului de toamnă organizat la Pașcani

Târgurile de toamnă sunt un prilej de prezentare a hărniciei fermierilor din diverse ramuri ale agriculturii, dar și un moment benefic pentru cei care vor să-și pună în cămară bunătățile cumpărate de la producători.

Sâmbătă, 26 octombrie, pe platoul din fața Primăriei Pașcani a avut loc o sărbătoare a producătorilor din zona rurală adiacentă a orașului. Au fost  prezenți cu  fructe,legume,plante decorative, arbuşti fructiferi, miere și produse lactate, lavandă, păsări, etc.

  

 Atracția evenimentului au fost membrii Asociației Culturale ”Geto-Dacii din Moldova” îmbrăcați și înarmați aidoma celor care au trăit pe aceste meleaguri acum 2000 de ani. Aceștia și-au instalat tabăra în zona Primăriei,unde au înșirat coifuri, scuturi și săbii, au organizat ateliere de lucru iar câțiva membri ai asociației au pregătit masa ca pe vremea regelui Decebal, au gătit carne la ceaun și i-au invitat la degustare pe cei care le-au trecut pragul.   

Înființată în urmă cu cinci ani, Asociația Culturala „Geto-Dacii din Moldova” își propune să promoveze cât mai mult patrimoniul istoric și cultural al regiunii din nord-estul arcului Carpatic, specific perioadei istorice a antichității. Structura este, de fapt, primul grup de reenactment istoric ( reconstituire istorică) dedicat perioadei antice din regiunea Moldovei. Grupul a fost creat la Iași de către Constantin Lăpușneanu, alias „Zurasieo”, împreună cu soția sa Delia-Carmen Negură, în anul 2014.

Evenimentul a fost  organizat de Primăria municipiului Paşcani, în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, G..A.L.,,Siret Moldova” şi G.A.L.,,Codrii Paşcanilor” .

 

Advertisements

Related posts

Serbare în cinstea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza (VIDEO)

Teona Gherasim

Concert coral dedicat Centenarului Marii Uniri

Redacția

Operă pentru îndrăgostiți în Grădina Botanică. Spectacol deosebit sâmbătă seara

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site