NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Membrii Ansamblului Artistic ”Constantin Arvinte” i-au încântat pe pășcăneni (VIDEO)

Cântec, joc și voie bună au însoțit vineri seară spectacolul folcloric susținut de membrii Ansamblului Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași.

 Evenimentul, intitulat ”De la Barbu Lăutaru” a avut loc la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, din Pașcani.  Managerul și coregraful Petre Șușu, dirijorul Dumitru Lucaci și membrii ansamblului reușind să aducă pe scenă  tradițiile autentice românești din zona Moldovei. Dansurile impecabil executate și interpretarea excepțională a orchestrei au fost completate de  solistele Simona Mazăre și Ana Maria Ababei, Andrei Liță, alături de Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Cristinel Iordăchioaia și Cristian Baciu, solist instrumentist la clarinet.

Ansamblul Folcloric  ”Constantin Arvinte”  a fost înfiinţat în 2018, ca instituţie culturală de interes judeţean, în scopul valorificării folclorului muzical din această zonă a Moldovei şi promovării talentelor în domeniu. Astfel, Ansamblului i-a fost încredinţat rolul de promovare şi a creaţiei populare contemporane, prin activitatea artistică desfăşurată, realizată prin spectacole, pe stagiuni. 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=gw9n4ENVQrE{/youtube}

loading...
Advertisements

Related posts

Veteranul Dumitru Rățoi sărbătorit astăzi la împlinirea unui secol de viață. A primit titlul de cetățean de onoare al Pașcaniului

Oana Cordoneanu

BALUL BOSTĂNEILOR EDIȚIA A X-A TRADIȚII STRĂMOȘEȘTI (VIDEO)

Ema Roman

Membră ISIS: Nu aş merge în centrul Londrei în iunie sau iulie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site