NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Cum a fost primită Lumina Sfântă care s-a aprins Ierusalim!

Lumina Sfântă s-a aprins sâmbătă în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.

 

Mii de pelerini au aşteptat în Biserica Mormântului Sfânt venirea Luminii Sfinte, considerată cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

  

Potrivit rânduielii, înainte de coborârea Luminii Sfinte, Mormântul Sfânt a fost percheziţionat, pentru îndepărtarea oricărei surse de foc din interiorul acestuia, după ce înainte toate luminile şi candelele au fost stinse.

După ce Patriarhul Teofil al Ierusalimului a ajuns în Biserică, a fost percheziţionat pentru a se dovedi că nu are asupra sa niciun dispozitiv cu care să poată aprinde vreo lumânare. El a intrat apoi în Sfântul Mormânt, unde a îngenuncheat înaintea dalei de marmură ce acoperă Mormântul şi s-a rugat pentru pogorârea Sfintei Lumini.

După ce Lumina Sfântă a coborât în Mormântul Sfânt, la câteva minute după intrarea Patriarhului, acesta a ieşit şi a oferit-o tuturor celor prezenţi.

 

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Câteva mii de pășcăneni sunt așteptați să facă mișcare pentru un scop caritabil. Mișcarea înseamnă viață ediția a V-a!

Teona Gherasim

Pășcănenilor li s-a pregătit un program artistic divers pentru sărbătorile de iarnă

Teona Gherasim

Astăzi vom avea parte de un spectacol stelar de excepție: Ploaia de stele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site