RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Garda de Mediu, despre “piromanii de meserie” care au ars iar “munți de resturi” la Sintești: Dau foc deșeurilor pe câmp și fug sau își lasă copiii să le păzească, pentru că știu că minorii nu pot răspunde penal

Garda Naţională de Mediu scrie vineri seară, într-un mesaj pe Facebook, că în această după-amiază „piromanii de meserie” din Sintești au dat din nou foc la munți de resturi din dezmembrări și cauciucuri, la fața locului intervenind, pe lângă comisarii Gărzii, Poliția din Popești Leordeni și Pompierii. „Dau foc deșeurilor pe câmp și fug sau își lasă copiii să le păzească, pentru că știu că minorii nu pot răspunde penal”, scriu cei de la Garda de Mediu.

Mesajul postat de Garda Naţională de Mediu pe pagina de Facebook:

„Dau foc deșeurilor pe câmp și fug sau își lasă copiii să le păzească, pentru că știu că minorii nu pot răspunde penal, iar dacă îi prinzi în fapt se vaită că „n-au știut că n-au voie” să incendieze plastic, cauciuc sau textile sau să dezmembreze mașini, că „n-au carte”. Adevărul e că știu foarte bine că e ilegal ce fac și că afectează mediul sau locuitorii din localitățile apropiate, dar nu le pasă.

Sunt amendați, li se confiscă marfa și o iau de la capăt, iar și iar, singura lor grijă fiind să adune, după fiecare incendiu stins, fierul rămas pe câmpurile pârjolite, ca să-l vândă apoi centrelor de colectare.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iohannis cere aderarea completă la Schengen: „Va întări considerabil Uniunea și securitatea Uniunii

Redacția

Cele 25 de măsuri pe Sănătate discutate de PSD și PNL. Pactul național de solidaritate propus de social-democrați

Redacția

CM Natație: Robert Glință a ratat la limită calificarea în finala probei de 50 de metri spate

Redacția
Încarcă...