RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Funcţionarii care şi-au obţinut posturile pe grade de rudenie vor fi concediați

Deficitul bugetar poate fi menţinut la un nivel de 4% din Produsul Intern Brut şi în 2020, dacă se iau o serie de măsuri, considerate „de bun simţ” de guvernanţi, fără niciun fel de austeritate pentru cetăţenii obişnuiţi. Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor demnitarilor la nivelul actual, concedierea funcţionarilor care şi-au obţinut posturile pe grade de rudenie sau a celor fără experienţă şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu de la stat.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că în perioada următoare vor fi făcute evaluări pentru fiecare minister în parte pentru ca angajaţii fără experienţă să fie concediaţi.

„Cei care sunt clienţi politici, nepoţi, iubite sau alte legături cu demnitarii vor trebui să-şi vadă de drum. (…) Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune ‘acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem”, a spus Turcan.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

  

Related posts

O echipă de fotbal din Tunisia a rămas fără jucători după ce toți au fugit în Europa

Redacția

Directorul general TAROM: Probabil că în maximum 2 săptămâni vom închide restructurarea de personal, acea himeră în care nimeni nu mai credea / Compania şi-a închis agenţiile interne și externe, cu excepţia celor din Bruxelles şi Chişinău

Redacția

Marcel Ciolacu, despre TVA zero la alimente: „Nu cred că o să ajute. Alte ţări au plafonat preţurile, se pare că este mult mai bine”

Redacția
Încarcă...