RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fostul primar Pantazi a dezvăluit cine va fi cel mai afectat de creșterea taxelor în anul 2022

Creșterea taxelor și impozitelor locale nu-i va afecta foarte mult pe cei care locuiesc în blocurile din municipiu. Concluzia este a fostului primar Dumitru Pantazi, care consideră că mult mai afectate de această măsură sunt firmele, cei care locuiesc la case și cei care dețin spații nerezidențiale.

Cele mai afectate de creșterea acestor taxe și impozite locale vor fi persoanele juridice, din cauza acelui coeficient de creștere a impozitului pe clădiri și cetățenii din suburbii care dețin terenuri intravilane și locuințe în suburbii și cu siguranță cei care au spații nerezidențiale, cu siguranță și la aceștia vor crește taxele și impozitele locale,” a declarat Dumitru Pantazi într-o conferință de presă susținută la finalul anului trecut.

Reamintim că de la 1 ianuarie a intrat în vigoare o hotărâre de Consiliu Local prin care taxele și impozitele locale sunt majorate. Astfel, cei care dețin locuințe vor plăti cu 25% mai mult decât anul precedent, în timp ce societățile comerciale vor avea un impozit majorat pentru clădirile deținute cu 150%. De asemenea, și persoanele fizice care dețin în proprietate spații nerezidențiale vor achita mai mult la bugetul local, aici majorarea fiind de 5 ori față de nivelul anului trecut.

Related posts

Programul de sărbători de la Serviciul Taxe și Impozite Locale

Redacția

Un mic pas pentru A8. Primul acord de mediu pe segmentul Tg. Mureș – Moțca

Redacția

Aproximativ 30 de câini au fost strânși de pe străzile municipiului Pașcani și duși în adăpost! Necesarul de hrană pentru aceștia nu a fost încă asigurat de administrația locală

Iulia Huțanu
Încarcă...