NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Copaci doborâți în zona Zăvoi, din satul Verșeni! Un individ a fost surprins în fapt, de primarul comunei Miroslovești (FOTO)

O zonă împădurită de pe raza comunei Miroslovești a fost serios afectată de activitatea infracțională a unor hoți de lemne. Vorbim de zona Zăvoi, din satul Verșeni, comuna Miroslovești.

Ceea ce era odată un loc plăcut pe malul Moldovei, unde localnicii, și nu doar ei, petreceau câteva ore la umbra sălciilor, arată astăzi ca după o defrișare controlată. Foarte mulți copaci au fost puși la pământ de niște persoane, cunoscute în zonă ca fiind certate cu legea.

Ieri seară episodul defrișărilor a continuat. Costel Cojocaru, primarul comunei Miroslovești, alături de alți localnici au surprins în plină activitate un bărbat care încărca materiale lemnos.

Căruța plină cu lemne, trasă de doi cai a fost blocată până la sosirea echipajelor de Poliție. Arbori puși la pământ cu drujba erau încărcați pentru a fi transportați către gospodării. Primarul din Miroslovești susține că își dorește protejarea zonei.

  

Pe imaginile imaginile video postate pe rețelele de socializare se aude cum edilul comunității încearcă să afle de la cel găsit la fața locului, care este motivul pentru care defrișează zona.

La locul incidentului au ajuns și agenții de Poliției de la Secția 6 Rurală Pașcani, care au preluat cercetările în acest caz.

Căruța cu lemne a fost transportată în curtea Primăriei din Miroslovești, acolo unde a fost indisponibilizată, iar cei doi cai predați unuia din frații persoanei găsite la fața locului.

Advertisements

Related posts

Sistem de supraveghere video în toate satele din comuna Miroslovești

Oana Cordoneanu

Incidența COVID-19 a depășit 4/1.000 în comuna Răchiteni

Redacția

Urători violenți în curtea unui localnic din Mircești

Marius Parteni
Încarcă...