NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Foreign Policy: Cum va fi privit atacul de la 9/11 peste un secol

Cum va fi privit 9/11 după ce vor fi trecut 100 de ani? Va fi văzut ca o tragedie dramatică dar în definitiv minoră sau ca un punct de cotitură care a schimbat SUA și a alterat traiectoria politicii mondiale în moduri fundamentale? Vor privi generațiile viitoare acea zi ca pe o consecință grăitoare a unor tendințe de substrat, ca pe catalizatorul unor gafe de politică externă ori ca pe un eveniment singular, izolat, al cărui impact pe termen lung a fost relativ modest?

Evident, e imposibil de prezis cum va fi interpretat 9/11; poate că tot ce putem spune cu încredere este că semnificația ce-i va fi atribuită va varia în funcție de cine face interpretarea, – scrie publicația Foreign Policy, citată de Rador.

Advertisements

Americanii vor vedea 9/11 altfel decât afganii, irakienii, saudiții, europenii, iar pentru mulți oameni de pe tot cuprinsul planetei probabil că nu va însemna mai mult decât o notă de subsol a istoriei. Lucrurile care ne preocupă astăzi mintea cel mai mult sunt adesea irelevante pentru alții, iar asta mai cu seamă pe măsură ce amintirile se estompează și evenimente mai recente ne captează atenția.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Florin Cîţu, la un pas de demitere. Parlamentarii votează azi moţiunea împotriva Guvernului. PSD, AUR şi USR anunţă că vor vota cu bilele la vedere

Redacția

Casa Albă crede că Rusia cere Iranului “sute” de drone armate pentru invazia din Ucraina

Redacția

Țara care a învins coronavirusul. De 100 de zile nu a mai avut niciun caz de infectare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site