NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Firmele de asigurari pregatesc lista neagra a soferilor cu probleme (VIDEO)

Cinci dintre cele mai mari firme de asigurari din Romania au initiat un proiect prin care vor sa creeze o baza de date comune cu daunele inregistrate de soferii care au polite CASCO.

Programul, care va deveni operational pana la sfarsitul acestui an, va ajuta firmele de asigurari sa analizeze mult mai bine profilul de risc al clientilor. In acelasi timp, scopul acestui program este si descurajarea tentativelor de frauda, anunta B1 TV.

In urma acestei analize, daca se constata ca unii soferi au fost implicati in mai multe accidente cu daune sau si-au reparat masina in conditii dubioase, acestia vor plati asigurari mult mai mari. Exista si posibilitatea ca acesti soferi sa fie refuzati de asiguratori daca vor sa isi faca o polita tip CASCO.

  

Specialistii in asigurari spun ca acest sistem se inspira din cele existente in tarile cu sisteme de asigurari avansate.

Firmele de asigurari estimeaza ca fraudele reprezinta aproximativ 10-15% din totalul daunelor platite pentru polite CASCO. Acest nivel a crescut semnificativ in ultimii ani.

La sfarsitul lui 2013, in Romania erau existau in jur de 900.000 de polite de asigurare tip CASCO, cu prime brute subscrise de circa 1,5 miliarde de lei. 

sursa B1 tv

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Armata îţi dă 150 de lei pe lună ca să fii pregătit de război

Redacția

Mitingul diasporei a ÎNCEPUT: Zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei. Ce măsuri au luat autoritățile

Redacția

Pedepse mai dure pentru şoferii băuţi: 10 ani de închisoare şi suspendarea permisului de conducere

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site