RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Slovacia, țara cu cea mai mare rată de infectare din lume, ridică lockdown-ul doar pentru vaccinații cu schemă completă

Slovacia, care deţine în prezent cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din lume, va începe de vineri, 10 decembrie, să relaxeze restricţiile de tip lockdown pe care le-a impus în urmă cu două săptămâni, prin redeschiderea centrelor comerciale, însă doar pentru persoanele care s-au vaccinat cu schemă completă împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală, relatează EFE.

„Cei mai ameninţaţi în prezent sunt grupul celor nevaccinaţi şi ei trebuie să suporte consecinţele”, a declarat prim-ministrul slovac Eduard Heger, citat miercuri de mass-media locale, la anunţarea acestei relaxări parţiale a restricţiilor sanitare.

Relaxarea se va aplica în cazul centrelor care vând produse neesenţiale şi serviciilor religioase, însă pentru un număr redus de persoane, în timp ce călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun vor trebui să prezinte certificatul verde.

În prezent, doar 48 % din populaţia Slovaciei este vaccinată cu schemă completă.

  

Staţiunile de schi din ţară se vor redeschide sâmbătă, iar hotelurile – inclusiv restaurantele – din 25 decembrie, însă doar pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală.

Prezenţa fizică la cursurile din şcolile primare şi gimnaziale va fi suspendată din 13 decembrie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

PNL propune sancțiuni pentru utilizarea drapelului național cu inscripții și simboluri neaprobate de lege și regulamente militare

Redacția

Tânăr surprins de poliţişti cu aproape un kilogram de canabis asupra sa. Drogurile erau ascunse printre haine

Redacția

Kârgâzstan: Un bărbat care a luptat alături de forțele rusești în Ucraina, condamnat la 10 ani de închisoare

Redacția
Încarcă...