NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Firma primarului Dumitru Pantazi „are” din 2014 zero angajați și profit de un milion de euro: „Nu mă întrebaţi pe mine, nu mă ocup eu de firmă, doar am acţiuni. Eu sunt în Germania”

Ziarul de Iași a publicat astăzi o anchetă cu privire la firmele care, deși nu au angajați, reușesc cumva să aibă activitate extrem de profitabilă. Printre acestea, în mod surprinzător, apare și firma primarului Dumitru Pantazi, asta deși în toate Rapoartele privind starea economică și socială a municipiului, aceasta figura ca fiind printre principalii  angajatori din Pașcani.

 

 

De exemplu, în anul 2013, societatea figura în raportul din 2014 cu 115 de angajați, fiind pe locul 6 într-un top întocmit chiar de edilul șef. Cu toate acestea, potrivit anchetei citate, bilanţurile contabile depuse la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi arată că în 2014, societatea a făcut „saltul” de la 92 de salariaţi declaraţi la niciunul, iar cifra de afaceri a crescut de la 26,5 la 27,7 milioane lei, în timp ce profitul aproape s-a dublat, ajungând astfel la 4,24 milioane lei.

Contactat telefonic pentru a explica situația, primarul Dumitru Pantazi a refuzat să vorbească cu jurnaliștii sursei citate precizând că este plecat în Germania, împreună cu cei din conducerea societății: „Nu mă întrebaţi pe mine, nu mă ocup eu de firmă, doar am acţiuni. Întrebaţi-i pe „domnul Stanciu“ (n.r. – Stanciu Bunescu Florin Gabriel, admi­nistrator) sau „Bogdan“ (n.r. – Bogdan Pantazi, fiul primarului), ei fiind respon­sabili de activitatea societăţii. Eu sunt în Germania acum cu amândoi, deci vă rog să reveniţi luni să discutăm“, a spus Dumitru Pantazi.

Situația actuală este, cel mai probabil, cauzată de ancheta DNA care fizează atât societatea cât și pe edilul șef. Cu toate acestea este de neînțeles cine a lucrat terenurile agricole și cine a îngrijit animalele, de vreme ce societatea nu avea angajați!?

Citeşte articolul iniţial aici

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Taxe mai mari pentru spatiile folosite in scop comercial

Redacția

Vasile Sandu şi-a extins producţia de la Paşcani cu o nouă fabrică de panouri sandwich

Redacția

Iaşul este pe locul şase în ţară după numărul locurilor de muncă libere

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site