RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Fetiţa orfană grav bolnavă se pregăteşte de transplant

Livia, fetiţa din Sodomeni-Paşcani diagnosticată cu cancer Hodgkin, este programată astăzi la o nouă consultaţie în Secţia de Oncologie a Spitalului de Copii „Sfânta Maria“, după care va fi programată pentru autotransplantul cu celule stem la o clinică din Bucureşti sau Timişoara.

„Vom apela la un specialist în funcţie de indicaţiile medicului curant de la Iaşi. Deocamdată, nu ştim costurile exacte ale intervenţiei, dar Fundaţia «Mereu Aproape» ne-a anunţat că în conturile ei s-au strâns deja 30.000 de euro pentru transplant“, a explicat Geanina Isticioaia, directoarea Şcolii Generale din Sodomeni, cea care alături de preotul paroh din localitate, Mihai Dascălu, s-a ocupat de promovarea cazului, astfel încât Livia să primească o şansă nouă la viaţă.

Fetiţa şi fratele său au rămas fără mamă la începutul acestei luni, atunci când cea care i-a adus pe lume a murit din cauza unei ciroze hepatice avansate.

  

Astfel, Livia, o fetiţă de 9 ani diagnosticată cu Limfomul Hodgkin – cancer limfatic – în stadiul al IV-lea, şi Teo, un băiat în vârstă de 11 ani diagnosticat cu o malformaţie cardiacă congenitală, au rămas să lupte cu bolile sprijiniţi doar de tatăl vitreg.

Înainte de a muri, mama copiilor primise vestea că îşi poate salva fiica dacă strânge banii pentru un autotransplant cu celule stem.

Problema Liviei a fost descoperită la un control banal la cabinetul medical al şcolii. Atunci medicul a depistat nişte noduli la nivelul gâtului, investigaţiile de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ demonstrând că micuţa suferă de Limfomul Hodgkin.

„Pacienta (n.r. – Livia) nu a răspuns corect după prima serie de chimioterapie şi a făcut un tratament mai puternic, după care urma să facă o analiză care arată activitatea restantă a bolii Hodgkin: PET. Dacă boala e încă prezentă, se indică autotransplant de celule stem la Bucureşti sau la Timişoara“, a precizat conf. dr. Ingrid Miron, şefa Clinicii de Oncologie de la Spitalul de Pediatrie.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Creșă cu o capacitate de 40 de locuri! Primăria Pașcani a predat astăzi terenul pentru începerea lucrărilor!

Marius Parteni

În locul ajutoarelor de la Uniunea Europeană, pășcănenii vor primi cupoane pentru ridicarea alimentelor

Teona Gherasim

Indemnizaţia de şomaj va creşte cu 100 de lei

Redacția
Încarcă...