NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Farmacii din județ la un pas de faliment. Printre ele se află și una din Pașcani

Tot mai multe firme cu profil farmaceutic din judet isi declara insolventa din cauza dificultatilor financiare. Pe masa judecatorilor apar frecvent dosare intregi prin care administratorii solicita deschiderea procedurii de insolventa si intrarea direct in faliment.

Desi in trecut, domeniul farmaceutic era unul prosper, astazi greutatile aparute la decontarea facturilor de medicamente au facut ca patronii sa lichideze aceste afaceri. In ultimii ani s-au inmultit foarte mult cazurile in care astfel de societati au ajuns sa fie trecute pe linie moarta. De exemplu, societatea Inca Pharm SRL din Iasi a solicitat in luna iunie 2012 ca firma sa intre in insolventa din cauza datoriilor acumulate, cerere care a fost ulterior aprobata de instanta. Societatea a fost infiintata in 2008, iar in prezent are datorii de peste un miliard de lei vechi catre creditorii sai. Firma are datorii inclusiv catre bugetul de stat, Finantele avand de incasat nu mai putin de 45 mii lei. „Firma s-a dezvoltat in ritm sustinut pana in prima jumatate a anului 2009, cand principalul nostru debitor, Casa de Asigurari de Sanatate Iasi a marit timpul de decontare a medicamentelor de la 60 de zile la 280 de zile. Dar realitatea este ca facturile pentru medicamentele eliberate asiguratilor acestei instituitii pe baza de prescriptie medicala gratuita sau compensata, au fost decontate cu o intarziere de peste 360 de zile. Debitele acumulate sunt de peste 45.000 lei. In ianuarie 2012, firma nu mai avea disponibil banesc”, se arata in cererea de deschidere a procedurii insolventei firmei Inca Pharm SRL din  Iasi.
Si firma Est Medica SRL se afla in aceeasi situatie. Pentru ca afacerea este in stare vadita de insolventa, administratorul cere judecatorilor deschiderea unei proceduri simplificate. Motivatia consta in „a da sansa creditorilor de a-si recupera creantele”, conform cererii depuse la dosar. Farmacia a fost deschisa in anul 2003 si are in patrimoniu un teren intravilan de 2.500 metri patrati situat pe soseaua Bucium din Iasi, doua autoturisme Skoda Octavia, un autoturism Peugeot si mobilier de birou. De asemenea, firma debitoare mai detine si 4 marci inregistrate la OSIM. Totalul datoriilor se ridica la aproape 6 milioane de lei care trebuie distribuite la 26 de societati creditoare.
Nici SC Lored Pharm SRL cu sediul in Pascani nu a fost ocolita de greutati. Reprezentantul firmei solicita declansarea insolventei si reorganizarea societatii din cauza datoriilor mari catre furnizorii acesteia. Cererea depusa anul acesta in iunie a fost admisa de instanta doua luni mai tarziu.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Apare programul Rabla pentru electrocasnice

Redacția

Camera de Comerţ organizează noi cursuri de pregătire

Redacția

Firma primarului Dumitru Pantazi „are” din 2014 zero angajați și profit de un milion de euro: „Nu mă întrebaţi pe mine, nu mă ocup eu de firmă, doar am acţiuni. Eu sunt în Germania”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site