NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Invitaţie la târg!

Instituția Prefectului – județul Iași îi invită pe ieșeni la o întâlnire de cinci zile cu producătorii locali de produse tradiționale, în perioada 20 – 24 ianuarie 2018.

În continuarea târgului de weekend din această săptămână, organizat în parcarea Instituției Prefectului – județul Iași, se va desfășura la Iași evenimentul inițiat de Ministerul Agriculturii pentru promovarea consumului de carne de oaie, „Alege oaia”. În cadrul evenimentului vor fi deschise 16 căsuțe pe esplanada din fața Instituției Prefectului, la care se vor adăuga alte opt standuri, amenajate în parcarea instituției. La eveniment vor participa, în afara producătorilor ieșeni, invitați din județele Botoșani, Bacău și Suceava. Ieșenii vor putea degusta tocăniță de oaie gătită pe loc, pastramă, cârnați și brânzeturi, zilnic în perioada târgului, în intervalul orar 09.00 – 18.00. Evenimentele sunt organizate în parteneriat de Instituția Prefectului – județul Iași, Consiliul Județean Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Iași.

Campania își propune mai multe activități pentru promovarea și încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie, urmărind valorificarea producțiilor agroalimentare provenite de la specia ovine, valorificarea superioară a acestora și încurajarea exporturilor, atragerea forței de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii și a produselor din carne de oaie, dar și păstrarea tradițiilor privind preparatele culinare provenite de la această specie. Obiectivul acestei campanii este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, ca și de a dezvolta o cultură culinară în ceea ce privește consumul de carne de oaie.

Comunicat de presă Instituţia Prefectului Iaşi

Advertisements

Related posts

Clanurile ieşene de la Poştă. Reţele de rubedenii întreţinute cu bani publici. Salarii lunare de mii de lei

Redacția

Studenţii şi elevii îşi pot cumpăra biletele de tren online şi prin automatele de vânzare

Redacția

DSV dezminte informaţiile BZI despre infestarea cu Salmonella la produsele Kosarom

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site