NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ce posturi pot găsi ieşenii în străinătate prin intermediul EURES

Ieşenii interesaţi să se angajeze în una din ţările Uniunii Europene au la dispoziţie în această perioadă 1.452 de locuri de muncă prin reţeaua EURES.  

Potrivit informaţiilor oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), cele mai multe poziţii vacante, 800 la număr, sunt în Spania, unde se recrutează muncitori necalificaţi în agricultură. Retribuţia salarială oferită de angajatorul spaniol este 40,15 euro brut pe zi, banii urmând a fi plătiţi la două săptămâni, potrivit datelor transmise de AJOFM. Tot în Spania se caută, prin intermediul proiectului „Your first EURES job” o persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pentru postul de maseur, remunerat lunar cu suma de 960 euro net.

Advertisements

Pe de altă parte, în Germania se caută persoane care să lucreze ca ajutoare în depozit, fiindu-le oferit un salariu de 10 euro brut pe oră, dar au fost vacantate şi zeci de posturi de asistenţi medicali ce urmează a fi plătiţi cu până la 1.850 de euro net lunar. În Marea Britanie sunt la mare căutare îngrijitorii de persoane şi asistenţii medicali, potrivit reţelei EURES fiind disponibile 110 astfel de posturi cu salarii lunare de peste 2.000 lire. Pentru mai multe detalii privind programul EURES şi informaţii despre locurile de muncă valabile, ieşenii interesaţi se pot prezenta la sediul AJOFM Iaşi din strada Cucu nr. 1 sau la numărul de telefon 0232/254.578.  

  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Oportunitate deosebită pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Redacția

Prima veste bună de după falimentul City Insurance: Se ieftinește RCA, după un an de scumpiri! Ce șoferi vor profita?

Redacția

Electroputere VFU efectuează probe și verificări la automotorul Diesel fabricat la Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site