NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Facturile la energie electrică, mai mici de la 1 ianuarie

Factura la energie electrică ar putea scădea cu peste 6%, din 1 ianuarie 2017, odată cu decizia ANRE de reducere a tarifelor de distribuţie, la care se adaugă impactul reducerii cotei de TVA şi eliminarea taxei pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal.

 

Factura la energie electrică ar putea scădea cu aproximativ 6%, din 1 ianuarie 2017, odată cu decizia ANRE de reducere a tarifelor de distribuţie, la care se adaugă impactul reducerii cotei de TVA şi eliminarea taxei pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal, potrivit capital.ro.

  

Comitetul de reglemen­tare al Autorităţii Na­ţionale de Reglementare în Energie (ANRE) a decis, săptămâna tre­­cută, ajustarea tarifelor de dis­tri­buţie aplicate anul viitor de cele opt firme de distribuţie cu scăderi cuprinse între 3,8% şi 9,4%, măsură care va conduce la o diminuare a facturii energiei electrice plătite de populaţie cu aproximativ 1,9%-2%.

În al doilea rând, scăderea generalizată a cotei TVA de la 20% la 19% antrenează o scădere corespunzătoare de aproape un procent în preţul final. În al treilea rând, de la 1 ianuarie, „taxa pe stâlp” – pe care o plătesc producătorii, distribuitorii şi transportatorul  va  dispărea.

Sursa: dcnews.ro

Advertisements

Related posts

Simpozion dedicat lui Mihai Eminescu, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu

Teona Gherasim

Oameni ai locului 18 Mai 2017: PASIONAȚII DE CULTURĂ ȘI ISTORIE AȘTEPTAȚI SÂMBĂTĂ LA PALATUL LUI CUZA ÎN NOAPTEA MUZEELOR

Redacția

Direcţia 5 celebrează 25 de ani, alături de fanii săi din Iaşi!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site