NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Facturile la energie electrică, mai mici de la 1 ianuarie

Factura la energie electrică ar putea scădea cu peste 6%, din 1 ianuarie 2017, odată cu decizia ANRE de reducere a tarifelor de distribuţie, la care se adaugă impactul reducerii cotei de TVA şi eliminarea taxei pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal.

 

Factura la energie electrică ar putea scădea cu aproximativ 6%, din 1 ianuarie 2017, odată cu decizia ANRE de reducere a tarifelor de distribuţie, la care se adaugă impactul reducerii cotei de TVA şi eliminarea taxei pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal, potrivit capital.ro.

Comitetul de reglemen­tare al Autorităţii Na­ţionale de Reglementare în Energie (ANRE) a decis, săptămâna tre­­cută, ajustarea tarifelor de dis­tri­buţie aplicate anul viitor de cele opt firme de distribuţie cu scăderi cuprinse între 3,8% şi 9,4%, măsură care va conduce la o diminuare a facturii energiei electrice plătite de populaţie cu aproximativ 1,9%-2%.

În al doilea rând, scăderea generalizată a cotei TVA de la 20% la 19% antrenează o scădere corespunzătoare de aproape un procent în preţul final. În al treilea rând, de la 1 ianuarie, „taxa pe stâlp” – pe care o plătesc producătorii, distribuitorii şi transportatorul  va  dispărea.

Sursa: dcnews.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Un raport al Curţii Europene de Conturi aruncă în aer autostrada Iaşi-Tg. Neamţ

Redacția

Spectacol folcloric în Duminica Rusaliilor la Mirosloveşti (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Trebuie să vă alegeți zilele acestea Baba! Tradiții la început de primăvară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site