RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Execuție controversată în SUA – condamnata primise o amânare cu doar câteva ore înainte. Crima înfiorătoare comisă de Lisa Montgomery

Deținuta condamnată la moarte în SUA, Lisa Montgomery, a fost executată, marți, după 16 ani de la crima comisă, relatează BBC. Ea este singura femeie executată de guvernul federal american în ultimii 70 de ani.

Lui Montgomery i-a fost făcută injecția letală la închisoarea în care era încarcerată în Terre Haute, în statul Indiana. Cu puțin timp în urmă, execuția fusese oprită de un judecător care a spus că trebuie mai întâi să aibă loc o audiere privind starea psihică a deținutei.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins, însă, această amânare, iar autoritățile au aplicat condamnarea cu moartea.

Lisa Montgomery a strangulat o femeie însărcinată, i-a tăiat pântecul și apoi i-a răpit fătul. Crima a avut loc în 2004, iar victima sa în vârstă de 23 de ani a murit din cauza hemoragiei masive.

  

Cazul a atras atenția publicului și o mulțime de controverse pentru că avocații femeii au argumentat că ea era bolnavă psihic și că a suferit abuzuri serioase în copilărie. Argumentul lor final a fost că femeia nu poate fi executată pentru că a fost născută cu leziuni cerebrale și este bolnavă psihic. Ei mai spun că la momentul comiterii crimei, Montgomery suferea de psihoză și nu mai făcea legătură cu realitea. Opinia este împărtășită și de organizații pentru drepturile omului.

Execuția a fost amânată de două ori anterior – prima oară din cauza pandemiei de coronavirus, iar a doua oară de un judecător.

digi24

Related posts

Un restaurant trebuie să plătească salariaților 140.000 de dolari după ce ar fi angajat un PREOT FALS pentru a le afla „păcatele”

Redacția

Un român dat dispărut în urmă cu două luni în Thailanda, a fost găsit înecat

Redacția

EXCLUSIV | Comisia Europeană are deja rezultatele măsurătorilor pe Bâstroe – SURSE. Victor Negrescu: ”Datele trebuie să fie certificate de experți”

Redacția
Încarcă...