NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Exclusivitate NewsPascani.com: documentele care atestă că Pașcaniul este proprietarul celor 51 de hectare de la serele din Blăgești! Interpusul primarului Dumitru Pantazi beneficează de tăinuirea funcționarilor publici! (DOC)

NewsPascani.com a intrat în posesia unor documente oficiale, care corelate cu prevederile legale, demonstrează fără echivoc ca municipiul Pașcani este proprietarul celor 51 de hectare de la serele din Blăgești.

 

Documentele sunt următoarele: hotărârea judecătorească din 1993 prin care se constată că terenul în 51 de hectare este al Legume SA, protocolul de predare – primire încheiat în anul 1994 între Legume SA și Primăria municipiului Pașcani, prin care cele 51 de hectare trec în proprietatea municipalității, cererea Legume SA din 1997 de a concesiona această suprafață de teren și contractul de concesiune încheiat în anul 1997.

Toate aceste acte demonstrează că din anul 1994, proprietarul celor 51 de hectare de teren agricol este municipiul Pașcani.

Cronologic situația stă după cum urmează: în anul 1993 în urma unei informări a Ministerului de Resort, Legume SA, societate care la acea dată era acționar statul, prin fondurile proprietatea, solicită în instanță constatarea dreptului de proprietate asupra terenului ce îl avea în posesie, adică aproximativ 52 hectare și jumătate. Judecătorii din Pașcani constată acest drept de proprietate și emit o hotărâre pe care primarul de la acea vreme, Neculai Rățoi, nu o contestă.

La mai bine de un an de zile, pe 1 august 1994, între Primărie și Legume SA se încheie în baza Legii 18/1992 un protocol prin care 51 de hectare din cele 52 și jumătate sunt transferate în proprietatea municipalității, Legume SA rămânând în proprietate doar cu un hectar și jumătate, teren pe care se află serele și construcțiile ce deservesc societatea.

În acest sens a fost emis Certificatul de atestare a dreptului de proprietate numărul 0608, seria MO7, în care sunt înscriși doar 14.587 de metri pătrați ca fiind în proprietatea Legume SA.

Această decizie a fost luată în conformitate cu Hotărârea de Guvern 834 din anul 1991 care prevedea că în proprietatea societăților de stat vor intra doar terenurile necesare desfășurării activității societății respective. În cazul Legume SA factorii de decizie au stabilit că doar un hectar jumătate de teren este necesarul acestei societăți, adică acela de sub sere și construcțiile aferente.

Astfel, pentru cele 51 de hectare Legume SA nu a solicitat niciodată în instanță emiterea unui titlu de proprietate, ba mai mult au semnat și protocolul prin care terenul a intrat în proprietatea Primăriei și în anul 1997 au formulat o cerere de concesiune în care afirmă negru pe alb că nu au titlu de proprietate pe acea suprafață de teren.

Contractul de concesiune a fost încheiat pe o perioadă de 20 de ani, iar în luna august a anului trecut acest termen a fost împlinit. În mod absolut ciudat, funcționarii Primăriei nu au solicitat nici până acum, în instanță, evacuarea de către Legume SA a acelei suprafețe de teren.

Secretarul interimar al municipiului a explicat tardivitatea în ședința de marți a Consiliului Local. Aceasta a spus că Legume SA a dat în judecată Primăria pentru a obține înscrierea dreptului de proprietatea a acelei suprafețe de teren în registrul agricol și că dacă ar iniția o acțiune de evacuare, aceasta ar fi suspendată de către judecători.

„Noi am avut un proces în care i-am dat în judecată pe Legume S.A. pentru recuperarea contravalorii redevenței datorate și a majorărilor, însă acesta a încetat deoarece societatea a intrat în insolvență. Acum, printr-o adresă ne-au solicitat înscrierea dreptului de proprietate a celor 51 de hectare de teren în dreptul lor în registrul agricol și le-am răspuns că suprafața respectivă figurează în proprietatea municipiului Pașcani. Ei ne-au dat în judecată și acum așteptăm să spună instanța cine este proprietarul. (…) Deci eu o să fac o acțiune în evacuare și o să vedeți că o suspendă instanța până la o soluție în cauza deschisă de Legume S.A.”, a răspuns secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru.

Reamintim că Legume S.A. îl are ca acționar majoritar pe Florin Stanciu, administratorul AgroComplex Lunca Pașcani S.A. ce aparține primarului Dumitru Pantazi. De asemenea, soția lui Florin Stanciu, asigură secretariatul biroului edilului șef din Primărie.

hotarare judecatoreasca legume

protocol legume sa 

cerere concesionare teren legume sa 

contract concesiune legume sa 

 

Advertisements

Related posts

Au început lucrările de extindere a rețelelor de gaze naturale pe trei străzi din Pașcani

Răzvan Grecu

După ce mărește prețul la apă cu 1,5 lei, ApaVital vrea să factureze pășcănenilor și apa de ploaie! Primarul Dumitru Pantazi este de acord cu această măsură!

Răzvan Grecu

Șeful PSD Pașcani le dă o misiune ingrată parlamentarilor: Pantazi vrea să modernizeze străzile Gării și Grădiniței prin fonduri guvernamentale și europene

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site