RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Europol a închis un popular serviciu VPN folosit de infractorii informatici

Agenţia europeană de poliţie Europol a anunţat marţi la Haga că a închis o reţea privată virtuală (VPN) care era un „furnizor preferat de infractorii informatici”, transmite Der Spiegel, citat de Agerpres.

Anonimatul online era asigurat de 15 servere din zece ţări infractorilor care lansau atacuri de tip ransomware, prin care se blochează datele victimelor, iar apoi li se solicită plăţi pentru recuperarea accesului la ele.

Anchetatorii au arătat că infractorii foloseau infrastructura serviciului VPNLab.net pentru a comite infracţiuni informatice grave.

Serviciile VPN
asigură comunicaţii securizate între utilizatori, furnizându-le criptarea datelor şi confidenţialitate sporită faţă de persoanele din afară. Aceste reţele sunt legale, dacă nu sunt folosite în scopuri infracţionale.

Ancheta Europol

  

În cazul de care s-a ocupat Europol, serviciile le-au permis atacatorilor să îşi acopere urmele pe internet. Operaţiunea a fost condusă de anchetatori germani din Hanovra, cu sprijin din Regatul Unit, Ucraina şi multe alte ţări, precum şi din partea Biroului Federal de Investigaţii al Statelor Unite (FBI).

Europol a menţionat că VPNLab.net exista din 2008, fiind „o opţiune populară pentru infractorii informatici”, deoarece oferea VPN duale cu servere în mai multe ţări pentru doar 60 de dolari pe lună.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iohannis, după ce SUA au anunţat că alocă bani pentru de reactoare modulare în România: „Prima ţară în Europa cu noua tehnologie americană”

Redacția

Când începe Rabla pentru electrocasnice. Cele mai noi detalii de la ministrul Mediului

Redacția

LIVE Ziua 130 de război. Bombardamente masive în Sloviansk / Rusia susține că are „controlul deplin” asupra orașului Lisiceansk. Ucrainenii îi contrazic / Zelenski cere ajutor pentru reconstrucţia Ucrainei / Preşedintele Belarusului amenință să „ţintească capitale” din Occident dacă țara va fi atacată

Redacția
Încarcă...