NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ești mămică? Poţi primi mai mulţi bani. Află cum

Un proiect de lege, depus la Camera Deputaților, propune o indemnizație viageră pentru mamele cu mai mult de trei copii. Sumele pornesc de la 30% din salariul mediu net pe economie, însă pentru familiile cu mai mult de cinci micuți ajutorul de la stat va ajunge la 50% din salariul mediu net pe economie.  

 

Și pentru femeile care au crescut patru copii este este prevăzută o indemnizație de 40% din salariul mediu net pe economie.

Inițiatorii proiectului au argumentat în expunerea de motive că: „populația României în 2050 va fi de 16 milioane de locuitori. Dacă asta nu va înspăimântă, vă mai atragem atenția asupra unor cifre: în anul 1990, în România s-au născut 314.746 de copii, în anul 2011 s-au născut 196.242 de copii, iar în 2013 s-au născut 176.000 de copii. Altfel spus, natalitatea a scăzut la jumătate”.

Inițiatorii proiectului au mai adăugat că vor face toate demersurile pentru „ca mamele ce au în îngrijire de la trei copii în sus să primească o indemnizație specială. În fapt, o pensie specială, pe întreaga durată a vieții sale, în așa fel încât să nu se lupte cu lipsurile nici când copiii vor fi pe picioarele lor, dar și după aceea, ca o recunoaștere a eforturilor sale de către statul român.”

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Sumele se vor acorda fără a tine cont de alte venituri pe care familia le obține. Indemnizația va fi neimpozitabilă, iar femeile care vor dori să beneficieze de bani vor trebui să facă o cerere scrisă.

Deputații au de gând să depună și un amendament la acest proiect de lege, astfel încât
barbații care sunt singuri, dar care cresc trei sau mai mulți copii, să poată încasa şi ei aceşti bani.

 

 Sursa: oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Companiile din județ cu cele mai optimiste bugete

Redacția

Tehnologie de ultimă oră pentru automobile, dezvoltată de inginerii ieşeni

Redacția

ApaVital realizează aducțiunea cu apă în suburbia Blăgești. Cetățenii ce vor să se branșeze sunt nevoiți să facă o serie de investiții

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site