NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Aveți un copil care trebuie să meargă la școală în clasa pregătitoare? CALENDARUL ÎNSCRIERII

Începând de ieri, şcolile din Iaşi au demarat pregătirea pentru îns­crierile în învăţământul primar a copiilor de 6 şi 7 ani.

Astfel, la fiecare şcoală sunt afişate planul de şco­larizare şi numărul de clase, dar şi calendarul înscrierilor. Începând de mâine până pe 3 martie se va organiza pentru părinţi, la toate şcolile, „Ziua porţilor deschise“, într-un interval orar stabilit de fiecare instituţie în parte. Cu această ocazie, părinţii şi copiii pot vizita sălile de clasă şi pot vorbi cu cadrele didactice.

În perioada 23 februarie – 16 martie va avea loc realizarea eva­luării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor, iar în perioada 29 februarie – 18 martie va avea loc completarea de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, a ce­reri­lor-tip de înscriere. Validarea cere­rilor-tip de înscriere se face zilnic, în intervalul orar 8-18 (luni-vineri), respectiv 9-13 (sâmbăta).

Pe 21 martie va avea loc prima etapă de înscriere, prin procesarea cererilor şi repartizarea elevilor la şcolile de circumscripţie. Cei care doresc să-şi înscrie copiii la alte şcoli, mai departe de casă, o pot face pe locurile rămase libere la acea şcoală, pe data de 25 martie.

Pe 25 şi 26 martie, se vor afişa listele cu elevii înmatriculaţi, dar şi locurile rămase libere. În perioada 30 martie – 8 aprilie va avea loc cea de-a doua etapă de înscriere, pentru copiii care au rămas pe lângă, din cauza opţiu­nilor părinţilor care i-au înscris la o altă şcoală decât cea de circum­scripţie şi unde n-au mai fost locuri, dar şi pentru cei care nu au participat deloc la prima etapă. Pe 15 aprilie se vor afişa listele finale ale repar­tizărilor şi înmatriculărilor.

De pe 19 şi până pe 22 aprilie, Inspectoratul Şcolar va soluţiona problemele celor care, în urma celor două etape de înscriere, nu au fost înscrişi la nicio şcoală. Dacă părinţii nu şi-au înscris copilul în grupa pregătitoare şi doresc să-l înscrie direct în clasa I, atunci înscrierea se face în funcţie de locurile rămase libere în clasele formate deja în acest an şcolar.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

So­li­citările de înscriere pentru clasa I vor putea fi primite de şcoli în perioada 22-28 februarie. Părintele are voie să depună o singură solicitare, fie la şcoala de circumscripţie, fie la o altă şcoală. Cei care nu găsesc loc, pot să opteze pentru o altă şcoală în perioada 11-16 martie, când va avea loc o a doua etapă de înscriere la clasa I.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Noutatea examenului de Bacalaureat 2015. Lucrările vor fi corectate în alte judeţe

Redacția

Luni de proteste pentru 200 de lei în plus la salariu

Redacția

Profesorii, evaluati la sange. Trebuie sa obtina note mai mari pentru gradatia de merit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site