RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Este bitcoin o religie? Ce spun istorici ai religiilor

Dacă ați citit suficiente lucruri despre Bitcoin veți întâlni inevitabil oameni care se referă la criptomonedă ca fiind o religie. Însă cât de justă este această comparație?, întreabă the Conversation.

Este bitcoin prima religie noua a secolului XXI?Foto: Ionel Vinatoru / Dreamstime

Jurnalistul Lorcan Roche Kelly de la agenția Bloomberg a numit Bitcoin „prima religie adevărată a secolului XXI”. Editorialistul Hass McCook de la Bitcoin Magazine, unul dintre cei mai fervenți promotori ai criptomonedei, a început să se autointituleze „Călugărul” și a scris o serie de articole pe platforma Medium în care compară Bitcoin cu o religie.

  

Există o Biserică a Bitcoin, fondată în 2017, care îl numește în mod explicit pe legendarul creator al monedei digitale, Satoshi Nakamoto, „profetul său”.

Advertisements

În Austin, Texas, există panouri publicitare cu sloganuri precum „Crypto Is Real” care oglindesc în mod ciudat panourile publicitare omniprezente despre Iisus găsite pe autostrăzile din acest stat american conservator.

La fel ca în cazul altor religii, unii dintre adepții bitcoin urmează chiar și restricții alimentare asociate cu criptomoneda.

Secretul puțin cunoscut al religiilor

Advertisements

Deci Bitcoin are profeți,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Primăriile pot depune proiecte cu finanţare din Fondul Special

Redacția

Noi exerciții comune ruso-chineze în Marea Japoniei

Redacția

Rafila, despre creșterea numărului de cazuri: Cu siguranţă, nu putem spune că am încheiat problema legată de pandemie

Redacția
Încarcă...