RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Episodul 3: Raportul de evaluare! Cum a cumpărat Dumitru Pantazi, de la Primărie, pentru fata sa, spațiul în care funcționează farmacia MEDISANIS, în baza unei evaluări expirate! (DOC)

 

Vânzarea de către municipalitate a spațiului comercial în care funcționează farmacia Medisanis, ce aparține fiicei primarului Dumitru Pantazi, s-a făcut în baza unei hotărâri de Consiliu Local și a unui raport de evaluare. Acesta ridică mari semne de întrebare privind legalitatea organizării licitației.

  

 

În primul rând, documentația prin care spațiul comercial de 94 de metri pătrați a fost evaluat, a fost întocmită de SC Expert Buildings SRL, în data de 23 iunie 2003. Valabilitatea lucrării fiind de 90 de zile de la data întocmirii, conform raportului de evaluare.

Consiliul Local și-a însușit acest raport de evaluare în data de 30 iulie 2003 prin HCL 83, iar licitația în care s-a adjudecat spațiul comercial a avut loc în data de 17 noiembrie 2003. Între data de întocmire a raportului de evaluare și data licitației în care s-a vândut spațiul este o distanță de 4 luni și 3 săptămâni, astfel că termenul de valabilitate a documentației a fost depășit cu 50 de zile.

Președintele comisiei de licitație, actualul primar Dumitru Pantazi, nu pare să fi fost deranjat de acest aspect, astfel că vânzarea spațiului comercial către persoana fizică Iulia Baba, angajată a AgroComplex Lunca Pașcani SA, a fost făcută chiar dacă nu a avut în spate un raport de evaluare valid.

În al doilea rând, în arhiva municipiului Pașcani raportul de evaluare este incomplet. Acestuia îi lipsesc 15 pagini, în care ar fi trebuit să se afle studiul pieței imobiliare. Conform documentației transmise de Primăria municipiului Pașcani, l-a solicitarea NewsPascani.com, raportul de evaluare are doar prima pagină și ultimele două: 17 și 18. Tot în această formă, documentația se răgăsește și pe site-ul municipalității, atașată în spatele HCL 83/2003. Cine și de ce a sustras cele 15 pagini lipsă, nu am reușit să aflăm de la Primăria municipiului Pașcani.

În al treilea rând, deși expertul stabilește ca prețul minim de vânzare să fie de 7.543 de dolari, comisia de licitație condusă de actualul primar Dumitru Pantazi a decis să accepte o ofertă de doar 4.596 de dolari.

Evaluatorul a considerat că pentru spațiul de 94 de metri pătrați trebuie achitați minim 80 de dolari pentru fiecare metru pătrat al spațiului. În mod ciudat, același evaluator, în raportul efectuat pentru alte două spații comerciale situate la parterul aceluiași bloc, a stabilit ca prețul minim de vânzare să fie de 100 de dolari pe metru pătrat.

Din documentația pusă la dispoziție de primarul Dumitru Pantazi nu reiese de unde provine această diferență de preț.

Dar astea nu sunt singurele probleme cu privire la spațiul în care funcționează farmacia ficei primarului. Luni, în episodul IV intitulat ”Autorizația de construire”, vom publica documente din care reiese că documentul a fost emis la câțiva ani după ce farmacia începuse să funcționeze.

 DOCUMENT

Related posts

Viceprimarul Vasile Axinte: „ApaVital nu are autorizație de mediu pentru Pașcani” Operatorul ieșean: „ nu cred că pe cetățeanul de rând îl interesează dacă avem sau nu autorizație de mediu pentru Pașcan”

Răzvan Grecu

Pintilie merge la București să rezolve problema terenului unde vor fi mutați comercianții cu contracte din piața vale

Marius Parteni

Ministrul Mediului: Programul Rabla Plus, suplimentat cu 60 de milioane de lei. Câți români își pot cumpăra mașini electrice

Redacția
Încarcă...