RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Epidemia de holeră face ravagii în Siria. 39 de persoane au murit și alte 600 sunt confirmate cu infecția

Ministerul sirian al Sănătății a înregistrat 39 de decese cauzate de holeră și aproape 600 de cazuri, în cadrul unei epidemii care se răspândește în țara devastată de război și care, potrivit ONU, „evoluează în mod alarmant”.

Un total de 594 de cazuri au fost înregistrate în 11 din cele 14 provincii ale sale de la sfârșitul lunii trecute, a declarat ministerul sănătății marți seara.

„Situația evoluează în mod alarmant în zonele afectate și se extinde în noi regiuni”, a avertizat marți Organizația Mondială a Sănătății.

Cei mai mulți dintre cei care au murit se află în provincia nordică Alep, însă nu a fost clar dacă morții au fost incluși în totalul cazurilor.

  

Este primul focar major de holeră în Siria în peste un deceniu. Boala extrem de virulentă este în general contractată din alimente sau apă contaminată și provoacă diaree și vărsături. Infecția se poate răspândi în zonele rezidențiale care nu dispun de rețele de canalizare adecvate sau de apă potabilă.

Horela revine în Siria după 13 ani

Boala își face prima revenire majoră din 2009 în Siria, unde aproape două treimi din stațiile de tratare a apei, jumătate din stațiile de pompare și o treime din turnurile de apă au fost avariate de mai bine de un deceniu de război,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Irlanda a relaxat, de sâmbătă, majoritatea regulilor pentru limitarea pandemiei de COVID-19. „Nu mai este justificat să menținem restricțiile”

Redacția

UE dă 1,2 milioane euro pentru „aprofundarea dezinformării cu privire la război”. C.E. vrea strategii de sprijinirea narațiunilor pozitive

Redacția

Finlanda a anunțat că va livra arme și muniţii Ucrainei

Redacția
Încarcă...