RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Emmanuel MACRON a votat în scrutinul europarlamentar /Coaliția pro-prezidențială din Franța este surclasată în intențiile de vot

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a votat, duminică după-amiază, în scrutinul europarlamentar, într-o secție de vot din regiunea Pas-de-Calais, în nordul Franței.

Alături de soția sa Brigitte Macron, Emmanuel Macron s-a prezentat la o secție de votare din orășelul Le Touquet, situat în departamentul Pas-de-Calais, conform cotidianului Le Figaro.

”O imagine tradițională, întrucât Emmanuel Macron votează în toate scrutinele în localitatea Touquet. Președintele votează puțin mai târziu decât de obicei, deoarece nu a petrecut weekendul în Touquet, a avut un dineu de stat, organizat cu mare pompă la Palatul Elysee, cu președintele Joe Biden”, notează postul BFMTV.

Coaliția pro-prezidențială este creditată cu 15% din intențiile de vot în scrutinul europarlamentar, în scădere de la 22,4% în 2019, fiind devansată de forțele naționaliste și de mișcarea de stânga.

  

Până la ora 12.00 (13.00, ora României), prezența la urne în scrutinul europarlamentar era de 19,81%, în creștere ușoară de la 19,26% în 2019.

Înainte de Emmanuel Macron, premierul Franței, Gabriel Attal, a votat într-o secție din Paris. De asemenea, și-au exprimat dreptul de vot în scrutinul europarlamentar Jordan Bardella, principalul candidat al formațiunii de extremă-dreapta Adunarea Națională, și Raphaël Glucksmann, liderul listei Partidului Socialist (stânga),

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​Granița de la Rafah s-a închis din nou. 51 de cetățeni români rămân cel puțin încă o zi captivi în Gaza

Redacția

Peste 20.000 de scrisori nelivrate din anul 2012 au fost găsite în casa unui fost poștaș din Spania

Redacția

Șase români au spart o fabrică Chanel de lângă Paris, pentru a fura parfumuri dintr-un depozit. În fața anchetatorilor, au spus că aveau nevoie doar de paleții din lemn

Redacția
Încarcă...