NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Patru regiuni din Italia intră din nou in lockdown. Restaurantele se închid, oamenii nu pot părăsi localitățile

Patru regiuni din Italia trec din nou în zona portocalie și intră în lockdown parțial, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino, localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc, iar restaurantele, cafenelele și barurile se închid.

Cele patru regiuni italiene au fost plasate de duminică sub incidenţa unor restricţii antiepidemice mai dure, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus, transmite dpa, citată de Agerpres.

Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost desemnate zone portocalii de către Ministerul Sănătăţii, ceea ce înseamnă că barurile şi restaurantele trebuie închise, iar localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc decât în situaţii de urgenţă. Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază, a informat ministerul italian.

Restricțiile au fost relaxate în Italia, toate regiunile trecând în zona galbenă

Majoritatea regiunilor Italiei sunt considerate în prezent zone galbene, adică restricţiile au fost relaxate. Totuşi, în întreaga ţară continuă să fie în vigoare restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

  

De la începerea pandemiei de coronavirus, în Italia au fost contabilizate 2,7 milioane de cazuri de coronavirus, din care 13.500 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

digi24

Advertisements

Related posts

Ioana, o tânără româncă din Italia, mamă a doi copii, a murit fulgerător la doar 28 de ani, înaintea unei operații de rutină

Redacția

O femeie, în stare critică după ce a fost împuşcată în piept în perimetrul Capitoliul

Redacția

Elveția, obligată de CEDO să plătească daune unei cerșetoare din România, care a primit o amendă prea mare

Redacția
Încarcă...