NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii vor studia din clasa a III-a cea de-a doua limbă străină

„În doi ani vom coborî vârsta la care se începe a doua limbă străină, şi anume de la clasa a V-a cum este acum la clasa a III-a”, a anunţat ieri ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Prezent la o dezbatere organizată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), ministrul Educaţiei a declarat că această măsură vine după ce a fost coborâtă vârsta la care se învaţă obligatoriu prima limbă străină, şi anume de la 6 ani, începând din clasa pregătitoare. „Toate studiile arată ca o limbă străină se învaţă mult mai uşor în grupa de vârsta 3 – 8 ani, decât de la 8 ani în sus. De aceea noi am coborât vârsta la care se introduce prima limbă străină ca limbă obligatorie. Vom coborî, nu acum pentru că ar fi prea brusc, dar în 2 ani vom coborî vârsta la care se începe a doua limbă străină, şi anume de la clasa a V-a cum este acum la clasa a III-a, astfel încât şi pe această componentă noi să pregătim copiii noştri pentru ceea ce au de făcut în următoarele decenii”, a anunţat ministrul Educaţiei.
Amintim că noile planuri cadru pentru învăţămîntul primar prevăd obligativitatea studierii primei limbi străine de la clasa pregătitoare. Limba modernă este prevăzută cu câte o oră pe săptămână în clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, urmând ca în clasele III şi IV elevii să facă două ore pe săptămână la această materie.
 
sursa ziarul de iasi

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Certificatul de competență lingvistică, un document care nu îi ajută pe absolvenți

Redacția

Vicepreşedintele CSM şi-a plagiat total teza de doctorat, coordonată de Tudorel Toader

Redacția

PNL Pașcani susține accesul tinerilor la educație: Transport gratuit pentru elevi și programul “Primul Ghiozdan” (Video)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site