RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Elevii școlilor din Tătăruși au fost vizitați de polițiști

În cadrul campaniei de prevenire a violenţei în familie ARIPI FRÂNTE derulată la nivelul naţional de Poliţia Română, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași împreună cei din cadrul Postului de Poliţie Tătăruşi au desfăşurat trei activităţi educativ-preventive la Liceul Tehnologic Tătăruşi şi Şcoala Gimnazială Pietrosu.

 

În cadrul activităților a prezentată campania de prevenire a violenţei în familie, aspecte privind violența în familie (forme de manifestare, ordine de protecţie, tipuri de servicii şi aspecte legislative), consecinţele legale ale adoptării unor comportamente agresive și a fost vizionat un material documentar.

  

De asemenea, au fost puse în discuţie situaţii reale în care minorii au fost victime sau autori de fapte comise cu violenţă şi consecinţele acestora, cu scopul adoptării unor atitudini/comportamente responsabile şi adecvate.

Totodată, elevii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii, să apeleze la sfatul lor şi a cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.

La activitate au participat 300 elevi (clasele V-XII) şi 21 cadre didactice.

Au fost predate conducerii unităţii şcolare broşuri realizate în cadrul campaniei de prevenire a violenţei în familie ARIPI FRÂNTE, pentru a fi distribuite cadrelor didactice.

 

 

 

Related posts

Accident rutier pe strada Dragoș Vodă: Un TIR rămas fără frâne a intrat într-o autoutilitară de gunoi!

Răzvan Grecu

Caz șocant de zoofilie. O măgăriță ar fi fost abuzată sexual de un bărbat, pe un câmp din județul Brașov

Redacția

Pășcănean băgat la închisoare pentru evaziune fiscală

Redacția
Încarcă...