RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Accident auto in strainatate: ce faci in situatia pagubitului, dar si in cazul in care tu esti cel vinovat

Orice calatorie cu masina personala in vacanta in strainatate implica mai multe riscuri, inclusiv de accident. De aceea, trebuie sa fii pregatit cu cateva informatii importante legate de regulile de circulatie din tara pe care urmeaza sa o vizitezi, dar si din cele pe care le vei tranzita. De asemenea, inainte sa pornesti la drum, asigura-te ca stii tot ce trebuie sa faci in cazul nefericit al unui accident auto intr-un stat membru al Uniunii Europene, daca te afli in situatia pagubitului, dar si in cazul in care tu esti cel care a provocat accidentul.

Daca in timpul calatoriei tale intr-unul dintre statele mai sus mentionate vei provoca un accident auto, cel prejudiciat va fi despagubit de asigurarea ta Carte Verde, in timp ce daca tu vei fi victima unui accident, vei fi despagubit de polita Carte Verde, anexata asigurarii de raspundere civila auto, RCA, a soferului care a provocat accidentul.

De altfel, polita RCA este obligatorie atat pe teritoriul Romaniei cat si in orice stat membru din Uniunea Europeana, dar si in Islanda, Norvegia, Elvetia si Lichtenstein. Astfel, atunci cand inchei o polita RCA, primesti automat si o asigurare Carte Verde valabila in tarile mai sus mentionate.

  

Cand sunteti implicat intr-un accident completati cu atentie toate rubricile formularului Constatare amiabila de accident si urmariti ca si celalalt sofer sa faca acest lucru, sau asteptati sa vina autoritatile competente, daca legislatia tarii respective impune acest lucru. Formularul Constatare amiabila de accident trebuie sa fie cat mai complet si lizibil completat.

Pentru informatii suplimentare puteti contacta echivalentul BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania) din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul (datele de contact ale birourilor nationale le gasiti pe verso documentului Carte Verde).

Continuarea, pe wallstreet

 

 

Related posts

Poliţistul atacat cu sabia de un interlop a fost externat. Medicii şi-au dat acordul

Redacția

Tineri retinuti pentru furt de cablu

Redacția

Metoda apelul golește portofelul. Tot mai mulți români au fost păgubiți după ce au răspuns apelurilor de la numere necunoscute

Redacția
Încarcă...