RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Premiul I la un Concurs Județean de Desen, obținut de către o elevă din Pașcani

O elevă de la Colegiul “Mihail Sadoveanu” a obținut premiul I la faza județeană a concursului “Mărul -regele fructelor”. 

Ștefana Crăciun, de la clasa a VII-a, îndrumată de către profesorul Petru Pădurariu, a participat la secțiunea desen a concursului, cu lucrarea “Mărul – izvor de sănătate și vitalitate”, și se pare că a reușit să impresioneze juriul. 

  

,,MĂRUL – REGELE FRUCTELOR” este un concurs județean, aflat la a treia ediție, ogranizat de I.S.J. Iaşi în colaborare cu C.J. Iași și APIA. Scopul acestui concurs este promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase și a consumului autohton de fructe și face parte din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe în școli.

Prin intermediul acestui program, elevii din învăţământul  primar și gimnazial primesc gratuit în școală mere, iar încurajarea consumului acestor fructe se face prin implicarea copiilor în realizarea unor lucrări artistice (desene, colaje, postere, poezii, cântece) în cadrul Concursului Judeţean ,,Mărul – regele fructelor”.  Anul acesta, la faza județeană, din data de 12 iunie, desfășurată la Palatul Copiilor, au participat, la cele trei secțiuni, un numpr de 41 de școli din județ. 

Menționăm că tot Ștefana Crăciun a obținut același premiu I la  secțiunea Pictură, din cadrul Concursului de Arte Plastice – Olimpiada mică ce a avut loc pe data de 9 mai la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași.

 

 

Related posts

Veste bună pentru elevii care vor obţine menţiuni la competiţiile internaţionale

Redacția

Andreia Luca, Cristiana Dumea și Irina Amariței, premiate cu 2000 de lei de consilierii locali

Răzvan Grecu

Zi festivă pentru colectivul Liceului Teoretic “Miron Costin” Paşcani

Ema Roman
Încarcă...